12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiata modernizata pentru calafeteni

Piata modernizata pentru calafeteni

Lucrările de executare a halei din piaţa agroalimentară calafeteană au inceput in toamna anului trecut şi sint aproape de finalizare. Acoperişul a fost schimbat şi suprainălţat, fiind aşezat pe stilpi metalici care au fost, odinioară, conducte ale BIOSIN. Suprafaţa halei a fost mărită, creindu-se noi spaţii pentru desfacerea mărfurilor şi deja pot fi ghicite viitoarele sectoare pentru legume, fructe, flori, păsări, peşte, carne şi produse din carne, lapte şi produse lactate. Hala va fi complet inchisă, astfel incit, indiferent dacă este vară sau iarnă, comerţul să se desfăşoare in bune condiţii.

„Lucrările sint executate cu forţă de muncă angajată de Consiliul Local Calafat, nu cu firme specializate in construcţii. Aşa se face că intreaga investiţie costă doar trei miliarde de lei, şi nu aproape dublu, cit ar fi costat bugetul municipiului dacă apelam la licitaţie şi la o firmă specializată“, a menţionat Florian Toader, viceprimarul Calafatului.

WC-ul public situat lingă piaţa agroalimentară – de altfel singura toaletă publică din oraş – va fi şi el modernizat, edilii localităţii promiţind că va fi de nerecunoscut după ce va fi aplicată gresia şi faianţa. Pentru ca spaţiul de deasupra WC-ului să nu rămină nefolosit, constructorii s-au gindit să construiască acolo… birourile Administraţiei pieţei. Acesta este un motiv in plus ca toaleta publică să respecte toate condiţiile de igienă, astfel incit „aromele“ de la subsol să nu ajungă la funcţionarii de deasupra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS