11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDragoste de milioane pentru profesoare

Dragoste de milioane pentru profesoare

Milioane de lei au fost sacrificate ieri de parinti pentru micile atentii care au fost acordate femeilor din invatamint de 8 Martie. Sumele cele mai consistente au fost strinse la scolile mai bine cotate, unde majoritatea elevilor provin din familii cu situatii financiare bune.

„La clasa copilului meu, suma pentru cadouri a fost stabilita de comitetul de parinti, dar pe noi nu ne-a intrebat nimeni nimic. Nu imi pare rau ca am dat 200.000 de lei, dar ma gindesc ca la nivelul clasei s-au strins in jur de cinci milioane, adica o suma importanta. Cu o foarte mica parte din acesti bani se cumpara dulciuri si sucuri pentru copii, dar mai ramin cel putin patru milioane de lei pentru cadoul invatatoarei, ceea ce mi se pare destul de mult“, a spus Iuliana Albu, una dintre parintii care au dat bani pentru cadourile cadrelor didactice. Anul acesta, elevii au optat pentru obiecte decorative, flori si bomboane. „Vom lua niste obiecte de arta, pentru ca sint la moda, si flori, mai ales flori…“, a spus o eleva a Colegiului National „Ion Minulescu“ din Slatina.

Pe de alta parte, cadrele didactice considera ca unul dintre cele mai frumoase cadouri oferite cu aceasta ocazie de elevi ar fi un obiect simbolic, de exemplu o carte buna. „Eu sint de parere ca o carte este cel mai frumos cadou care ar putea fi oferit de elevi unui cadru didactic. Au fost situatii in care am primit un stilou si a fost destul de jenant“, a afirmat un cadru didactic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS