15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBolnavii trebuie sa se pazeasca de hoti

Bolnavii trebuie sa se pazeasca de hoti

Sint aproape peste tot. In locuri aglomerate, in piete si magazine, sutii isi fac „meseria“. In Tirgu Jiu, hotii marunti si-au mutat activitatea in Spitalul Judetean. Pe holuri, in saloane, la cozile din fata cabinetelor medicale. Uneori, chiar si in cabinetele medicilor. Cei mai multi sint la Spitalul 700.

Persoanele care vin de la tara sa isi viziteze rudele sau la o consultatie cad mai mereu in „plasa“ sutilor. Locurile aglomerate sint preferate de hoti, intrucit acestia pot, la inghesuiala, sa umble in buzunarele pacientilor.

„Erau vreo doi care tot veneau pe aici in fiecare zi. Doi baieti tineri. Prima data am crezut ca vin sa isi faca analizele. Ii vedeam ca tot se impiedica prin rindul de la cabinetul de pediatrie. Era lume cu copii si ei se tot plimbau pe acolo, sa vada, chipurile, cind iese din cabinet cineva care intrase. I-am vazut citeva zile la rind cum dadeau ture. Prin saloane, ce sa mai zic?! Daca e un om mai batrin si doarme, e victima sigura. Intr-o zi, a iesit o biata femeie sa mearga la WC si, cind s-a intors, ii disparuse mincarea de pe un platou“, a spus o femeie de serviciu din cadrul Spitalului Judetean Tirgu Jiu.

„Am ramas fara acte, bani si haina!“

Sutii stiu ca banii cei mai multi se afla la medici, iar pentru un hot usa uitata deschisa la un cabinet este un adevarat „paradis“.

Una dintre victimele hotilor din spital este doctorul Dumitru Patrascoiu, seful Sectiei ginecologie. Acesta a mers la paciente, in saloane, iar cind s-a intors a constatat, cu stupoare, ca a ramas fara haina.

„Este nenorocire in spitalul asta. Se mai fura si in trecut, dar acum parca s-a depasit orice limita. Bietii oameni vin la spital sa se trateze, iar ei ii fura. Nu stiu de ce nu se iau masuri. Niste politisti sub acoperire, niste gardieni care sa patruleze in permanenta prin spital. Ce sa mai zic de mine, ca m-am dus la vizita si nu stiu cum am uitat usa deschisa. Am ramas fara acte, bani si haina. Nu mi-a fost de bani, cit de acte – cit am umblat sa le refac“, a spus Dumitru Patrascoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS