9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Pasapoarte false depistate la vama Portile de Fier I

Un mehedintean si un doljean au fost retinuti ieri de politistii de frontiera, in vama Portile de Fier I-Mehedinti, dupa ce au incercat sa intre in tara cu pasapoarte falsificate. In urma verificarii documentelor, s-a stabilit ca Daniel Dracea, de 32 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a inlocuit o fila din pasaportul personal. Acesta a iesit legal din tara in ianuarie 2002 si a calatorit in Spania, unde a obtinut statutul de rezident. In acest caz, cercetarile continua sub aspectul savirsirii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, fapte prevazute si pedepsite de articolele 288 si respectiv 289 Cod Penal. Tot ieri, politistii de frontiera l-au depistat si pe Marius Catalin, de 28 de ani, din Craiova, care a intentionat sa calatoreasca in strainatate, in luna februaie, dar autoritatile de frontiera din Ungaria nu i-au permis intrarea in aceasta tara. Daca in urma expertizarii pasaportului, falsul va fi confirmat, doljeanul va fi acuzat si de tenativa de iesire din tara, prin trecerea ilegala a frontierei de stat.

Directoarea Scolii din Salcia, acuzata ca si-a palmuit colega

Maria Perpelea, directoarea Scolii generale din comuna Salcia – Mehedinti, este acuzata ca ar fi aplicat citeva palme unui cadru didactic, chiar in incinta unitatii de invatamint. Ana Martin a depus miercuri o plingere la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti, in care a precizat ca, in jurul orei 7.45, directoarea i-ar fi reprosat ca nu-si desfasoara activitatea in conditii bune si ca i-ar fi aplicat citeva palme. Maria Perpelea a declarat ca acuzatiile sint nefondate si ca toata intimplarea a fost pusa la cale de fostul director al scolii, „care isi doreste inapoi postul pierdut si care este si sotul celei care m-a reclamat“. O echipa a ISJ Mehedinti s-a deplasat ieri la Salcia, pentru a verifica sesizarea primita.

Scandal in organizatia de tineret a PSD Gorj

Actualul presedinte executiv al PSD Gorj, Marius Vlaicu, totodata si presedinte al organizatiei de tineret a partidului, este acuzat ca si-ar fi insusit bani din cotizatiile de partid. Prim-vicepresedintele TSD Gorj, Adrian Tudor, cei doi vicepresedinti, Ion Gruescu si Edmond Nanu, si presedintele Ligii Studentilor Gorjeni, Radu Teodorescu, au inaintat delegatiei permanente a partidului o sesizare prin care solicita suspendarea din functia de presedinte a lui Marius Vlaicu. Motivul pentru care cei din conducerea TSD Gorj solicita suspendarea presedintelui este acela ca Vlaicu si-ar fi insusit sase milioane de lei din casieria partidului, decontind bonuri fiscale si note de plata.

Sirboaica gasita moarta pe malul Dunarii

Politistii Serviciului Transporturi din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti au gasit miercuri, la kilometrul fluvial 875, pe raza localitatii Ostrovul Mare, corpul unei femei de cetatenie sirba. Pe baza cercetarilor efectuate, autoritatile mehedintene au stabilit ca victima se numeste Draghisa Grugi si a fost data disparuta din localitatea sirbeasca Kladovo, la 29 decembrie 2003. In urma necropsiei efectuate de medicii legisti, s-a stabilit drept cauza a mortii asfixie mecanica prin inec.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS