7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova declanseaza marea cirpeala

Primaria Craiova declanseaza marea cirpeala

O data cu venirea primaverii, s-au inmultit si gropile din carosabil. Nu exista strada in Craiova care sa nu aiba macar o groapa. Chiar si in renumitele bulevarde inaugurate de patru-cinci ori si in care s-au investit zeci de miliarde de lei au aparut ceva crapaturi dupa iarna lunga si capricioasa. La un inventar sumar, in Craiova sint peste o mie de cratere, iar calculate la metri patrati, asa cum vrea primaria, tot se aduna citeva sute de metri patrati de gropi care trebuie umplute cu pietris, asfalt sau ce s-o mai gasi prin ograda primariei. Bugetul primariei pentru toate gropanele din oras este de doar 40 de miliarde de lei.

Primavara a debutat prost pentru soferi. Carosabilul este plin de gropi, iar prin anumite locuri acestea sint atit de mari si dese, incit ar trebui sa le sari ca sa nu dai in ele.

„Sint gropi dintr-o parte intr-alta a bordurii. Cu banii care s-au investit de 14 ani in cirpelile lor de doi lei, astia de la primarie cred ca faceau sapte bulevarde. Nu exista strada in orasul asta care sa nu aiba gropi“, spune Paul Mateescu, sofer din Craiova.

Unii craioveni sint de parere ca primaria ar trebui sa editeze si o harta a gropilor din oras si sa o distribuie gratis tuturor soferilor. „Macar sa ne avertizeze pe unde sa circulam, ca noi nu mai stim de capul nostru. Nu mai vorbim ca, atunci cind ploua, se umplu cu apa si este dezastru. Acum nu se poate circula din cauza gropilor, peste o luna probabil ca nu vom putea circula deoarece se vor face reparatii, iar cind, in sfirsit, se termina nebunia, vine iar iarna si distruge tot ce au facut astia de la primarie“, a adaugat Paul Mateescu.

Singurii care se bucura de existenta gropilor in oras sint vinzatorii de piese auto si proprietarii de service-uri auto. „Zilnic exista macar un sofer care sa aiba nevoie de pivoti, bucse, planetare. La cum arata orasul, ar trebui sa stea la coada la reparatii. A venit zilele trecute unul la mine cu o roata facuta opt si cu cauciucul ferfenita. I-a explodat cauciucul cind a dat intr-o groapa. Injura de mama focului bietul om“, povesteste Marin Lungu, mecanic auto.

Povestea cu gropile se repeta in fiecare primavara, iar autoritatile locale au deja lectia invatata si bugetul pregatit. „Anul acesta avem 40 de miliarde de lei pentru reparatii. Nu sint foarte multi bani, dar vom incerca sa-i gestionam cit mai bine. Mai ales ca suma este prevazuta pentru tot anul“, a spus Sever Bordu, director de investitii in cadrul Primariei Craiova.

Daca vremea nu se va strica, de saptamina viitoare, Primaria Craiova va incepe marea cirpeala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS