16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRocada Craiovei s-a prabusit sub un camion

Rocada Craiovei s-a prabusit sub un camion

Din cauza spargerii conductei magistrale de apa, in asfalt s-a format
o groapa de doi metri adincime

Un camion de zece tone s-a prabusit simbata dimineata intr-o groapa de doi metri adincime, situata in mijlocul bulevardului Dacia, din Craiova.

Vasile Zubars, de 50 de ani, venea de la Resita si se indrepta catre Slatina, de unde urma sa incarce niste marfa. Tranzitind municipiul Craiova in jurul orei 6.30, a avut parte de o experienta desprinsa parca dintr-un film de groaza. Pe bulevardul Dacia, in vecinatatea Complexului Comercial Bacriz, autocamionul sau, cu numarul de inmatriculare CS-01-TML, apartinind SC VIO CONS SRL Resita, a inceput sa se scufunde in asfalt chiar in timpul mersului. De sub masina a tisnit un jet puternic de apa, care era cit pe ce sa inunde cabina. Soferul si insotitorul sau, dindu-si seama ca nu pot scoate camionul din groapa, au iesit din cabina. Vehiculul a continuat sa se scufunde, incetul cu incetul, in craterul format sub asfalt de apa sub presiune, provenita din conducta magistrala sparta, care alimenta intregul cartier Rovine. „Nu mi-am inchipuit niciodata ca se poate intimpla asa ceva, sa fuga asfaltul de sub masina si sa ma trezesc cu camionul intr-o groapa chiar in mijlocul strazii“, a declarat conducatorul auto Vasile Zubars.

Cartierul Rovine a ramas fara apa

Camionul a ramas in groapa pina la nivelul parbrizului, in timp ce apa a inundat soseaua, patrunzind si in scarile blocurilor invecinate. Lucratorii Biroului de Politie Rutiera Craiova, anuntati de un taximetrist, au sosit imediat la fata locului, deviind circulatia pe o ruta ocolitoare. Totusi, camionul a ramas in groapa pina aproape de ora 10.00 din cauza ca salariatii Regiei de Apa Craiova si utilajele lor au fost greu de urnit intr-o zi de week-end. Dupa mai multe zeci de minute, autocamionul a fost scos din groapa cu ajutorul a doua macarale si al unui excavator. Apa a defectat motorul, mecanicii Regiei de Apa fiind chemati la fata locului pentru a efectua reparatiile necesare.

Ing. Ion Popa, seful Serviciului Tehnic din cadrul Regiei de Apa Craiova, a spus ca totul s-a intimplat din cauza spargerii unei conducte de apa: „S-a spart o conducta si s-a surpat drumul. Vom da la o parte bucatile de asfalt pentru a ajunge la conducta. Abia dupa aceea vom vedea despre ce este vorba, ca sa putem efectua reparatiile necesare“.

Locuitorii cartierului Rovine au ramas fara apa la robinete, livrarea fiind oprita pe toata durata reparatiei. Angajatii Regiei de Apa sustineau ca au reparat conducta simbata seara. Traficul autovehiculelor grele a fost deviat de politisti pe ruta sudica a Craiovei – strada Caracal – pina la repararea strazii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS