17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlingere penala impotriva judecatorului care a declarat greva minerilor ilegala

Plingere penala impotriva judecatorului care a declarat greva minerilor ilegala

Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia a anuntat ca a depus plingere penala impotriva judecatorului Stelian Ulmet, cel care a pronuntat sentinta prin care greva generala a ortacilor a fost declarata ilegala. Magistratul este acuzat de abuz in serviciu si de acceptare a imixtiunii administratiei in justitie. Liderii de sindicat sustin ca pot demonstra ca, atunci cind a fost redactata hotarirea cu motivele de declarare a grevei ilegale, judecatorul Ulmet s-a consultat cu directorul general al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, Ion Vulpe.

Dupa ce a fost pronuntata sentinta prin care greva ortacilor era declarata ilegala, sindicatele din minerit au anuntat ca au depus plingere penala impotriva presedintelui completului de judecata, Stelian Ulmet.

Liderii Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia sustin ca, la redactarea hotaririi, judecatorul Ulmet l-a chemat pe directorul general al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, Ion Vulpe, pentru a-l ajuta in motivarea sentintei. Liderii de sindicat au declarat ca plingerea impotriva magistratului nu a fost depusa pentru sentinta pronuntata, ci pentru modul in care Ulmet a procedat la motivare. Judecatorul nu are voie sa se consulte cu partile in motivarea hotaririi. In cazul procesului dintre CNLO si USMO, judecatorul l-a chemat in birou pe Ion Vulpe imediat dupa pronuntarea data in sala de judecata. Din cei patru judecatori prezenti in completul de judecata, doi dintre ei s-au pronuntat ca greva este legala. Votul decisiv a apartinut presedintelui completului, Stelian Ulmet, care s-a pronuntat in sensul ilegalitatii grevei minerilor.

Vulpe recunoaste ca a fost chemat de judecator

Sindicatele miniere sustin ca sint indreptatite sa ceara sanctionarea magistratului, depunind chiar o plingere penala impotriva sa. Magistratul este acuzat de abuz in serviciu. Intrebat daca a fost chemat de catre judecator pentru motivarea hotaririi, directorul general al CNLO, Ion Vulpe, a recunoscut ca Stelian Ulmet l-a rugat sa vina la el in birou, dar pentru „interesul sindicatelor“. Vulpe sustine ca judecatorul l-a chemat pentru a cadea de acord in privinta despagubirilor. Prin actiunea initiala, CNLO solicita daune de la mineri pentru toata perioada grevei, iar judecatorul l-a sfatuit sa renunte la acestea. „Marin Condescu depaseste limitele bunului simt. Este o jignire adusa completului de judecata. Condescu isi imagineaza ca tara asta este a lui!“, a declarat Ion Vulpe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS