10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopacii din Drobeta Turnu Severin sint taiati

Copacii din Drobeta Turnu Severin sint taiati

O parte dintre administratorii si presedintii asociatiilor de proprietari din Drobeta Turnu Severin au hotarit sa taie copacii de pe aleile dintre blocuri. In baza unor solicitari depuse la Primaria Drobeta Turnu Severin, zeci de copaci din municipiu au disparut in citeva zile. Conducerea primariei spune ca nu are nici un amestec, dar exista cereri de la asociatiile de proprietari in acest sens.

„Pentru fiecare copac avem cereri de la asociatiile de proprietari, in care se cere expres taierea sau curatarea unor copaci“, a spus Ilie Pisoi, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin. Pentru a avea acoperire, administratorii severineni au depus alaturi de solicitarea expresa catre primarie si o motivatie scrisa din partea unor locatari, care au reclamat faptul ca „arborele din fata blocului meu nu ma lasa sa respir si imi tine umezeala la fereastra. In plus, cind vine vara, nu mai pot sa ias afara, din cauza fulgilor“, cum se arata in solicitarea unui severinean.

„Mai aveau unii nevoie de lemne de foc si nu stiau de unde sa faca rost!“

Nu toti locatarii unui bloc sint de acord cu taierea copacilor. O parte dintre ei au reclamat distrugerea spatiilor verzi la Garda de Mediu Mehedinti, dar pina in prezent nimeni nu a luat vreo masura. „Nu stiu cu ce i-a incomodat pe unii faptul ca respiram un aer mai curat in mizeria asta dintre blocuri si ca vara mai fac putina racoare?! Au venit cu remorcile, au taiat si au plecat. Cred ca mai aveau unii nevoie de lemne de foc si nu stiau de unde sa faca rost la sfirsitul iernii!“, a spus Mircea Costescu, locatar al blocului O3, din cartierul Crihala. Potrivit legislatiei in vigoare, pentru a fi taiati, copacii trebuie sa fie marcati de Ocolul Silvic Drobeta Turnu Severin. Legislatia din domeniul silvic precizeaza ca un copac poate fi taiat daca prezinta pericol public, si nu la moftul unui presedinte de asociatie. In aceasta actiune au fost rupti puietii pe care municipalitatea severineana i-a plantat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS