5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatii Politiei Rutiere Gorj dau amenzi in avans

Angajatii Politiei Rutiere Gorj dau amenzi in avans

Zeci de persoane fizice si patroni ai unor firme care efectueaza transporturi de persoane in Tirgu Jiu intentioneaza sa dea in judecata Politia Rutiera Gorj. Transportatorii sint nemultumiti ca primesc amenzi pe banda rulanta, cu toate ca legea nu le da politistilor dreptul sa le dea amenzi pentru lipsa atestatului profesional. Conform Hotaririi Guvernamentale nr. 85 din 2003, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de Urgenta nr. 196 din 2002, privind circulatia pe drumurile publice, conducatorii auto care efectueaza transporturi pe drumurile nationale trebuie sa detina atestat profesional.

Conform aceleiasi ordonante, data-limita pina la care poate fi obtinut un astfel de atestat este de 31 martie 2004. De la 1 aprilie, toti transportatorii care nu vor detine atestatul profesional vor putea fi amendati, daca vor fi prinsi. In ciuda prevederilor legale, peste 15 transportatori din Tirgu Jiu au incasat amenzi pe banda rulanta si „in avans“ de la politistii rutieri. Cuantumul unei amenzi variaza intre unu si trei milioane de lei. Aproape toti le-au contestat in instanta si au avut cistig de cauza. Mai mult decit atit, acestia intentioneaza sa dea in judecata Politia Rutiera si sa ceara despagubiri si daune morale.

„Nu imi dau seama de ce ii amendeaza!“

Autoritatea Rutiera Romana (ARR), filiala Gorj are in evidente peste 300 de operatori de transport. Vasile Trocan, seful ARR Gorj, a precizat ca aproape jumatate au dat examenul si au primit atestatul. Multi dintre cei care au dat examenul de atestat sustin si chiar consemneaza pe procesele-verbale cu amenzile date de politie ca nu au primit atestatul de la ARR.

„Cunoastem si noi situatia. Nu imi dau seama de ce ii amendeaza. Am incercat sa avem intilniri cu cei de la conducerea Politiei Rutiere. Ideea este sa nu mai existe asemenea cazuri. Se pierde foarte mult timp prin instanta. Pina la 31 martie trebuie obtinut atestatul, iar cei care nu il au primesc amenzi. Probabil ca si la Politia Rutiera, numai o parte din angajati dau amenzi pentru acest lucru. Nu cred este o regula. Avem peste 300 de operatori si peste 300 de soferi scolarizati. Numai jumatate dintre ei au primit atestatul pina acum. O sa avem o discutie cu comandantul Talaba“, a spus Vasile Trocan. Soferii pagubiti au declarat ca legea ar trebui sa ii pedepseasca si pe politistii care nu o respecta, nu numai pe soferii care primesc amenzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS