13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfacerile cu limuzine ale judecatorului Buca, in atentia PNA

Afacerile cu limuzine ale judecatorului Buca, in atentia PNA

Plingerea penala formulata impotriva judecatorului Constantin Buca, presedintele Tribunalului Olt, a fost deja repartizata unui procuror din cadrul structurii centrale a Parchetului National Anticoruptie (PNA). „Plingerea a fost inregistrata pe 23 februarie si a fost repartizata procurorei Cristina Scarlat, care isi desfasoara activitatea la Craiova, dar este delegat la structura centrala a PNA. Deocamdata, se vor face o serie de verificari prealabile plingerii, care nu imbraca inca forma actelor premergatoare inceperii urmaririi penale. Se va verifica daca faptele sint adevarate, abia apoi, daca va fi cazul, ar urma solicitarea avizului ministrului justitiei, in eventualitatea inceperii urmaririi penale“, a declarat procurorul Costel Babalau, seful Serviciului Teritorial Anticoruptie Craiova din cadrul PNA.

Reamintim ca magistratul Constantin Buca este acuzat ca si-a insusit un Ford si un Mercedes care apartineau fostului director de la SUINPROD Caracal. Profesoara Elena Epuras sustine ca sotul sau – important om de afaceri cu citiva ani in urma – i-a pus la dispozitie, in conditii neelucidate pe deplin, actualului presedinte al Tribunalului Olt cele doua autoturisme, pe care judecatorul Buca le-a instrainat apoi in mod ilegal, intrucit nu detinea documente de proprietate asupra lor.

„Epuras si domnul Buca aveau o relatie mai apropiata“

Procurorul Costel Babalau sustine ca nu-si aminteste daca a discutat personal cu Elena Epuras cu privire la faptele magistratului Constantin Buca, precizind insa ca verificarile asupra magistratilor nu intra in competenta Serviciului Teritorial Anticoruptie Craiova din cadrul PNA: „Magistratii nu intra in competenta serviciilor teritoriale, ci direct a structurii centrale a PNA. Daca vine cineva la noi cu o sesizare care nu este de competenta noastra, nu inregistram sesizarea, ci doar indrumam persoana la institutia competenta. Doar plingerile primite prin posta le trimitem catre structurile abilitate“.

Costel Babalau sustine ca relatia sa de simpla amicitie cu judecatorul Constantin Buca, presedintele Tribunalului Olt, nu va influenta in nici un fel ancheta. „Pe domnul Buca il cunosc de foarte mult timp, am intrat si la procese impreuna, dar asta nu inseamna ca l-as ajuta in vreun fel atunci cind se formuleaza vreo plingere impotriva lui. Imi aduc aminte si de Zenobie Epuras, stiu ca a fost cercetat penal in mai multe rinduri, in perioada in care a fost director la SUINPROD Caracal, dar nu stiu care a fost soarta dosarelor acestuia. Stiu insa ca Epuras si domnul Buca aveau o relatie mai apropiata, dar eu nu faceam parte din cercul lor. Cit despre masinile cu pricina, imi amintesc doar ca domnul judecator Buca mi-a zis odata ca si-a luat o alta masina in locul Daciei, dar nu cunosc circumstantele in care a obtinut-o. Daca nu a avut acte pe masini e totusi un lucru destul de grav, dar adevarul o sa-l stabileasca ancheta“, a mentionat procurorul Costel Babalau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS