Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Locatarii unui bloc au fost evacuati in toiul noptii

Locatarii unui bloc din comuna mehedinteana Simian au fost evacuati, in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce lemnele depozitate la subsolul cladirii au luat foc. Detasamentul de Pompieri „Drobeta“ a intervenit cu doua autospeciale cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul blocului A6 din Simian. „S-a dispus imediat intreruperea alimentarii cu energie electrica a blocului, concomitent cu evacuarea locatarilor. Pompierii servanti au fost echipati cu sase aparate cu aer comprimat si asigurati cu corzi de salvare. Operatiunea a durat mai mult de o ora, dar s-a reusit limitarea extinderii incendiului la alte apartamente invecinate“, a spus lt. Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“. Cauza incendiului a constituit-o jarul de la o tigara aruncata prin una dintre ferestrele de aerisire a subsolului de la imobil.

Angajat al Primariei Simian, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Politistii mehedinteni au inceput urmarirea penala impotriva unui functionar al Primariei Simian, pentru savirsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice. In calitatea pe care o detinea, Sorin Gaman a eliberat certificate de producator agricol unor cetateni din comuna, incasind contravaloarea taxei legale stabilite pentru aceasta activitate. Banii nu au fost insa depusi in casieria unitatii, ci au fost folositi in scop personal.

Prejudiciul, in valoare de 11,8 milioane de lei, a fost recuperat integral.

6,5 miliarde de lei la serviciile de apa-canal

Societatea de apa-canal SECOM SA Drobeta Turnu Severin are de recuperat de la datornici peste 14 miliarde de lei, cea mai mare restanta revenind asociatiilor de proprietari, respectiv 6,5 miliarde de lei. Alte 5,5 miliarde de lei reprezinta debitul pe care il au de achitat agentii economici, la care se adauga datoria populatiei, de peste doua miliarde de lei. Printre marii restantieri se numara Spitalul Judetean Mehedinti, cu trei miliarde de lei, Primaria Simian – cu 867 de milioane de lei, RA LOTUS – 317 milioane de lei si FORSEV SA – 249 de milioane de lei.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version