Acasă Actualitate Persoanele care au ciini periculosi ii asigura pentru a primi despagubiri

Persoanele care au ciini periculosi ii asigura pentru a primi despagubiri

Sumele care pot fi acordate ajung pina la o jumatate de miliard de lei

Severinenii care detin ciini periculosi au inceput sa ii asigure pentru a primi despagubiri in cazul unor daune provocate de acestia. Asigurarile sint cuprinse intre 56.000 si 1,3 milioane de lei pe an. Valoarea despagubirilor poate ajunge, in cazul in care pagubele sint mari, pina la 500 de milioane de lei.

Pe linga asigurarea imobilelor si a autovehiculelor, severinenii isi asigura acum ciinii, care, la un moment dat, ar putea provoca daune altor persoane. Reprezentantii societatilor de asigurari din Drobeta Turnu Severin spun ca in caz de producere a unor vatamari corporale sau chiar a unor decese provocate de animalele de companie, titularii asigurati sint despagubiti cu bani pentru recuperarea pagubelor, plata spitalizarii sau acordarea unor sume familiilor care au suferit din cauza animalelor de companie.

„Stapinul unui ciine poate incheia o asigurare de raspundere civila si poate primi despagubiri, daca animalul a muscat o alta persoana sau daca a distrus bunurile unei alte persoane. Despagubirile acordate incep de la 25 de milioane de lei si pot ajunge pina la 500 de milioane de lei, in cazul in care pagubele sint foarte mari. Suma pe care proprietarul animalului trebuie sa o plateasca asiguratorului este stabilita in functie de criteriile specifice fiecarei societati de asigurare. Noi avem diferentieri, in sensul ca, in cazul in care proprietarii animalelor locuiesc la bloc, cei care stau la un etaj superior vor plati mai putin fata de cei care locuiesc la parter“, a spus Mariana Ciolacu, directoarea unei societati de asigurare-reasigurare din Drobeta Turnu Severin.

„Eu nu am bani sa-mi asigur locuinta, dar sa mai fac asta pentru un ciine!“

Situatia se schimba in cazul celor care locuiesc la o vila, valoarea asigurarii crescind pentru cei care dispun de o piscina sau de o curte mai mare.

„Valoarea asigurarii este pentru buzunarele tuturor, pentru ca incepe de la 56.000 de lei si poate ajunge pina la 1,3 milioane de lei pe an. Oamenii au fost foarte receptivi, pentru ca avem foarte multe asigurari de acest fel si chiar si citeva daune de platit. De la inceputul anului, am incheiat deja aproape 20 de astfel de polite de asigurare“, a mai spus Mariana Ciolacu. Cei care nu au ciini se mira cind vine vorba de asigurarea unui ciine. „Eu nu am bani sa-mi asigur locuinta, dar sa mai fac asta pentru un ciine! E cea mai mare prostie pe care am auzit-o. Daca am un animal de companie, mi se pare normal sa am grija de el si nu sa am nevoie de asigurare, in cazul ca ar putea musca pe cineva“, a spus Viorel Cazacu, din Drobeta Turnu Severin. Daca proprietarii de ciini periculosi vad in acest tip de asigurare eliminarea unui potential risc, reprezentantii societatilor de profil se gindesc ca atingerea acestui segment de piata le poate aduce cistiguri suplimentare.

Exit mobile version