14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocatarilor unui bloc le ploua in casa

Locatarilor unui bloc le ploua in casa

Locatarii de la ultimul etaj al blocului 10A din cartierul craiovean Calea Bucuresti se pling ca de mai multi ani le ploua in casa deoarece acoperisul este distrus. Ei acuza Asociatia de locatari nr.19 Calea Bucuresti ca trateaza cu indiferenta problema, desi are obligatia, potrivit Legii 114/1996, sa faca reparatii din fondurile asociatiei.

„De doi – trei ani, acoperisul blocului s-a deteriorat si la fiecare ploaie trebuie sa stam cu ligheanele in casa. Cind s-a topit zapada a fost dezastru. Ni s-au udat peretii, iar covoarele pluteau. Pentru ca s-a udat si instalatia electrica ne-a fost si frica sa mai stam in casa de teama sa nu murim electrocutati. Nu se mai poate, nu mai stim ce sa facem ca sa-i induplecam pe cei de la asociatie sa ia masuri“, sustine Valentina Stanescu, locatara blocului 10A. Oamenii sustin ca au facut catre asociatie nenumarate cereri pentru a li se rezolva problema, insa fara nici un rezultat.

„Intentionat tergiverseaza lucrurile, desi sint obligati de Legea nr. 114/96 sa faca reparatii la acoperis. Daca ar fi in locul nostru, probabil ca ne-ar intelege si ar trece imediat la stringerea de fonduri pentru reparatii“, a mai spus Valentina Stanescu.

Construirea unui acoperis costa peste 100 de milioane de lei si fiecare familie din bloc trebuie sa isi plateasca partea care ii revine.

Locatarii nu sint interesati de reparatiile la bloc

Reprezentantii Asociatiei de locatari nr.19 Calea Bucuresti din Craiova sustin ca reparatiile la acoperisul blocului se fac numai pe banii locatarilor, iar asociatia se ocupa de stringerea banilor. „Noi ne putem ocupa de licitatii si de gasirea unei firme autorizate care sa execute lucrarea, dar nu sa platim din fondul de reparatii costurile de executie, asa cum vor ei. In primul rind, nu avem atitia bani. Si apoi locatarii blocului 10 A nu au contribuit nici macar cu un leu la fondul de reparatii. Asa ca din ce bani sa facem acoperisul?“, se intreaba Constantin Ionescu, presedintele asociatiei.

„In blocul 10 A nu exista nici o persoana care sa aiba initiativa sa ceara bani pentru construirea acoperisului“, a mai spus Constantin Ionescu.

Presedintele si administratorul asociatiei au trimis mai multe informari catre locatarii blocurilor care au acoperisul deteriorat. „Este vorba de blocurile C18, 10D, 10E, 10C. Nu s-au omorit prea multi sa dea vreun ban la fondul de reparatii. Sa nu mai vorbim ca avem fond de rulment 18 milioane de lei, iar noi cheltuim anual de zeci de ori mai mult“, a spus Petre Minis, administratorul asociatiei. Pe linga faptul ca nu contribuie la fondul de reparatii, locatarii blocurilor din Asociatia nr.19 Calea Bucuresti mai au si datorii la plata intretinerii de aproape doua miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS