21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDisponibilizatii de la ELECTROPUTERE dau in judecata AJOFM Dolj

Disponibilizatii de la ELECTROPUTERE dau in judecata AJOFM Dolj

• Onorariul avocatului si cheltuielile de judecata vor fi suportate de sindicat • Daca nu cistiga procesul cu AJOFM, disponibilizatii isi vor cere locurile de munca inapoi • Fostii salariati trebuie sa restituie statului 1,5 miliarde de lei

Fostii angajati ai SC ELECTROPUTERE Craiova cer ajutor conducerii si sindicatului uzinei pentru a actiona in instanta Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Dolj.

Din cauza unei greseli de calcul al salariului mediu net individual, trei sferturi din cei 800 de disponibilizati in baza OG 8/2003 trebuie sa restituie AJOFM Dolj sume cuprinse intre o suta de mii si 1,5 milioane de lei din salariile compensatorii primite pina in prezent.

O data transmise deciziile de imputare, banii sint deja retinuti, iar vinovatul pentru greselile comise va fi stabilit doar de instanta de judecata. Sindicatul din cadrul societatii este hotarit sa acorde consultanta si sprijin fostilor disponibilizati pentru a da in judecata AJOFM. „Consideram ca este greseala AJOFM si de aceea vom plati din cotizatiile salariatilor un avocat care sa apere interesele disponibilizatilor in instanta“, sustine liderul Sindicatului Liber ELECTROPUTERE Craiova.

Unii dintre fostii salariati cred ca vor cistiga procesul cu AJOFM si sint multumiti de faptul ca sindicatul se implica. Altii insa sint de parere ca sindicatul stie ca societatea a gresit si acum nu face altceva decit sa traga de timp. „Ei au gresit si noi platim, asta e tot. Ei stiu ca nu se mai poate face absolut nimic, dar zic ca ne ajuta ca sa ne inchida gura si sa nu facem scandal la poarta fabricii“, a spus Marin Marius Dumitru, fost angajat al ELECTROPUTERE Craiova.

Disponibilizatii cer ca, in situatia in care vor pierde procesul cu AJOFM, SC ELECTROPUTERE sa-i reangajeze. „Le dam inapoi toti banii pe care ni i-au dat timp de opt luni si sa ne reangajeze. Si-au batut joc de noi, ne-au mintit ca ne dau niste bani si acum ne pun sa umblam pe drumul judecatii. Ce vina am eu ca angajatii de la personal au gresit?“, se intreaba Elena, fosta salariata.

„Teoretic, este posibil sa-i reangajam, insa nu si practic. Situatia fabricii este asa cum este si nu puteam crea alte citeva sute de locuri de munca“, sustine liderul sindical Aurel Bojenoiu. AJOFM Dolj trebuie sa recupereze de la disponibilizati 1,5 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS