14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Alerta la Postul de politie Isverna

O substanta necunoscuta, descoperita in magazia de lemne a postului de politie din comuna Isverna, judetul Mehedinti, a alertat autoritatile locale. La sectionarea cu securea a unui butuc, aflat in magazia postului de politie, a fost gasita invelita intr-o hirtie o substanta de culoare cenusiu inchis, in stare umeda, si un segment de snur de culoare inchisa, de asemenea in stare umeda. Avind in vedere ca acestea nu aveau inscriptii de provenienta ori alte semne privind natura lor, au fost inaintate pentru expertizare la Institutul EXIMEX Petrosani, urmind ca specialistii sa se pronunte daca acestea fac parte din categoria materialelor explozive. Reprezentantii IJP Mehedinti exclud ipoteza unui act premeditat, care sa fie indreptat impotriva politistilor din localitate.

260 de someri, in doua luni, la Motru

La Agentia Fortelor de Munca Motru s-au prezentat, de la inceputul anului, pentru a intra in somaj, 260 de persoane, dintre care in ianuarie,190 de persoane, iar de la inceputul lunii februarie – 70 de persoane. 166 de someri au intrat in plata in ianuarie, 40% dintre acestia gasindu-si singuri un loc de munca, iar restul cu ajutorul agentiei. Dintre cei angajati, cei mai multi au intrat in somaj pe perioada de iarna, iar in prezent s-au incadrat in aceeasi unitate.

Moarte subita in autobuz

Maria Drula, de 64 de ani, din comuna Vagiulesti, judetul Gorj, a murit luni, in autobuzul cu care se intorcea acasa, din cauza unui atac de cord. Maria Drula a vorbit cu soferul si s-a asezat pe scaun, continuind discutia cu o femeie din satul Covrigi. Aceasta a observat ca Mariei i se face rau si a incercat sa ii acorde primul ajutor si a chemat salvarea, care a venit cu intirziere, desi spitalul era la 500 de metri. Femeia a fost lasata in autobuz pina la sosirea politiei.

Titlurile de proprietate in Mehedinti vor fi eliberate pina in iunie

Potrivit secretarului general al Prefecturii Mehedinti, Nicolae Draghiea, titlurile de proprietate vor fi eliberate in judetul Mehedinti in proportie de suta la suta pina cel mai tirziu la jumatatea acestui an. Saptamina trecuta, Comisia Judeteana de Fond Funciar a avut pe ordinea de zi 164 de dosare, toate rezolvate favorabil, urmind ca in aceasta saptamina sa fie analizate alte 100 de dosare. „Activitatea comisiei va fi impulsionata in aceasta perioada, pentru a finaliza aceasta actiune pina in mai-iunie“, a spus Draghiea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS