11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul si primarul - obligati sa jure ca spun adevarul

Prefectul si primarul – obligati sa jure ca spun adevarul

Prefectul de Gorj, primarul din Tirgu Jiu, vicepresedintele consiliului judetean, presedinte de partid si ziaristi au dat ieri cu subsemnatul in fata judecatorului Toma Popescu. La Judecatoria Tirgu Jiu a fost chemata aproape toata conducerea judetului, pentru a da lamuriri intr-un proces penal. Fostul prefect, Pantelimon Manta, l-a dat in judecata pe vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, iar martorii celor doi au fost primarul Florin Circiumaru, prefectul Toni Grebla si colegul nostru, Eugen Maruta.

Presedintele PD Gorj, fost prefect al judetului, Pantelimon Manta, l-a actionat in judecata pe vicepresedintele consiliului judetean, Ion Calinoiu, pentru insulta si calomnie. Intr-o conferinta de presa a PSD, Calinoiu a afirmat ca Manta a luat citeva sute de oi, pe care le-a sacrificat in saivane, desi acest lucru era ilegal. Ieri, la Judecatoria Tirgu Jiu s-a desfasurat sedinta in care au fost audiati martorii in acest proces. Primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, si prefectul judetului, Toni Grebla, au fost martorii vicepresedintelui Calinoiu.

„Jur sa spun adevarul!“

„Jur sa spun adevarul si sa nu ascund nimic din ceea ce stiu. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!“, au spus cu mina pe Biblie prefectul si primarul. Prefectul Toni Grebla a incercat sa-i explice judecatorului motivele pentru care cele doua parti au ajuns in proces. „Sint declaratii politice, fara intentia de a jigni, iar presa a consemnat ideea pe care a transmis-o Calinoiu“, a declarat prefectul. Primarul Florin Circiumaru a insistat pe faptul ca vicepresedintele consiliului judetean s-a referit la abilitatile de gospodar ale lui Manta. Ion Calinoiu a afirmat ca declaratiile i-au fost trunchiate. Pentru a lamuri lucrurile, colegul nostru, Eugen Maruta, a depus si el juramint si i-a explicat judecatorului ca tot ce s-a scris in articol este adevarat, iar consemnarile au fost neutre. Dupa dezbatere, partile au parasit impreuna sala de judecata si si-au dat intilnire la urmatorul termen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS