24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrtacii pot depune cereri pentru disponibilizare

Ortacii pot depune cereri pentru disponibilizare

Fiecare miner disponibilizat va incasa 150 de milioane de lei, salariu compensatoriu de baza, plus alte salarii medii pe economie, in functie de vechime

Minerii din Compania Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO) pot depune cereri pentru disponibilizare. CNLO trebuie sa disponibilizeze in perioada urmatoare 600 de angajati. Cererile se pot depune pina la sfirsitul acestei saptamini.

Prin programul actual de disponibilizari, fiecare angajat care va pleca din CNLO va primi o suma compensatorie de baza, de 150.000.000 de lei, la care se vor adauga mai multe salarii medii pe economie, acordate in functie de vechimea in munca. Va fi acordat un salariu mediu pe economie, realizat pe luna anterioara concedierii, timp de 20 de luni, pentru disponibilizatii care au sub 15 ani vechime in munca.

De asemenea, un salariu mediu pe economie vor primi, timp de 22 de luni, minerii cu o vechime cuprinsa intre 15 si 20 de ani si timp de 24 de luni, cei care au pina la 25 de ani vechime la locul de munca. Ion Ruset, secretarul general al Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO), a spus ca aproximativ 300 de mineri din cadrul CNLO indeplinesc conditiile pentru a pleca de la locurile de munca. Restul de pina la 600 va trebui sa depuna cereri de disponibilizare. „Fiecare disponibilizat va primi cele 150 de milioane de lei, bani platiti de CNLO. La aceasta suma de baza se vor adauga salariile medii pe economie, in functie de vechime“, a declarat Ruset.

Secretarul general al USMO a afirmat ieri ca CNLO nu a transmis USMO Programul de Restructurare si Eficientizare a Companiei. Ruset a precizat ca anul acesta ne se vor mai inchide mine sau exploatari miniere. Urmatoarea mina inchisa va fi cea de la Horasti, insa in anul 2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS