13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimari scosi de pe listele cu asigurati

Primari scosi de pe listele cu asigurati

Primarul Ion Pavel de la Salcuta este foarte suparat pe Casa de Asigurari de Sanatate Dolj, care a „binevoit“ sa stearga toti angajatii consiliului local din comuna respectiva de pe listele cu asigurati. Si asta, fara motive intemeiate, dupa cum sustine primarul. „Am avut, intr-adevar, datorii la fondul asigurarilor de sanatate, insa le-am platit integral. Cu tot cu penalizari au fost vreo 100 de milioane de lei. Cu toate acestea, Casa de Asigurari de Sanatate Dolj ne tine tot neasigurati“, a precizat Ion Pavel.

Primarul comunei Salcuta a adus la cunostinta prefectului Ion Calin aceasta situatie la intilnirea de joi dintre autoritatile locale, judetene si medicii de familie. Cazul nu este singular. Aceeasi problema a fost ridicata si de primarul comunei Urzicuta, Florea Grigorescu: „De la cel mai umil angajat pina la primar, toti sintem neasigurati, cu toate ca ne-am platit asigurarea“.

Prezenta la discutii, directoarea interimara a CAS Dolj, Cristina Moraru, a recunoscut ca este posibil sa se fi strecurat o greseala in baza de date a institutiei pe care o conduce si a promis ca va rezolva aceasta problema, astfel incit angajatii celor doua primarii sa poata beneficia de asistenta medicala cuvenita persoanelor asigurate: „Daca salariatii nu se regasesc in baza de date inseamna ca s-a intimplat ceva. Vom analiza care este motivul si vom comunica raspunsul in maximum zece zile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS