10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii, amenintati din nou cu sistarea gazelor

Craiovenii, amenintati din nou cu sistarea gazelor

In doua saptamini, DISTRIGAZ-SUD a incasat doar patru miliarde de lei de la populatie, din datoria de 83 de miliarde de lei

Termenul de pasuire acordat de DISTRIGAZ-SUD, Sucursala Craiova, rau-platnicilor se apropie de sfirsit. Din totalul datoriei de 83 de miliarde de lei, furnizorul de gaze a reusit sa incaseze de la populatie doar zece miliarde de lei.

„Au avut la dispozitie doua saptamini sa isi achite datoriile si nu au facut-o. Populatia a platit efectiv doar patru miliarde de lei, restul de sase dintre cele zece incasate reprezentind subventia pentru caldura acordata de stat. Sint datorii de anul trecut si am hotarit ca de data aceasta am si eu partea mea de vina pentru ca nu mi-am facut treaba asa cum trebuie si am ajuns in situatia de acum“, a spus Petre Ciocanescu, directorul DISTRIGAZ-SUD, Sucursala Craiova.

Marea debransare promisa va avea loc marti, 10 februarie. Vor ramine in frig locuitorii din blocurile racordate la cele 24 de centrale care functioneaza cu gaze din cartierele Craiovita Noua,Brazda lui Novac, 1 Mai si Piata Garii, restul de 15 sint centrale termice mici, care deservesc o singura scara sau maximum doua, si nu au probleme financiare.

Directorul Ciocanescu a precizat ca vor ramine fara gaze doar rau-platnicii din cartierele amintite, nu si cei care si-au montat centrale termice de apartament sau cei care locuiesc la case si sint cu plata la zi a facturii. Realimentarea cu gaze a centralelor de cartier se va face numai in momentul in care datoria va fi recuperata integral.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS