12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Abonamente RAT gratuite

Persoanele cu handicap accentuat si grav, precum si asistentii personali ai acestora beneficiaza de abonament gratuit pe mijloacele de transport in comun. Este vorba de 2.840 de persoane care trebuie sa aiba obligatoriu domiciliul stabil in Craiova, sa detina certificat medical eliberat de Comisia de expertiza medicala Dolj si sa fie apte fizic pentru a se deplasa. Valoarea abonamentului este de 295.000 de lei, iar suma totala alocata de la bugetul local pentru gratuitati este de 837 de milioane de lei.

Sindicalistii de la UTALIM Slatina dau in judecata conducerea societatii

Mai multi angajati de la SC UTALIM SA Slatina disponibilizati anul trecut au cerut sprijinul sindicatului Uranus din cadrul intreprinderii pentru a actiona in instanta noua conducere a societatii. Oamenii sustin ca aceia din conducerea intreprinderii nu au respectat unele clauze din contractul colectiv de munca si Codul Muncii. Intrucit considera ca le-au fost incalcate drepturile, salariatii vor sa ceara conducerii societatii daune in valoare de 928 de milioane de lei.

Campanie umanitara pentru civilii irakieni

„Scorpionii Rosii“ vor initia o campanie umanitara de ajutorare a populatiei civile din Irak. Generalul de brigada Ion Pilsoiu, proaspat intors din zona operationala, a prezentat ieri autoritatilor craiovene ultimele noutati din tabara romaneasca. In perioada 23-29 ianuarie, militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ plecati in Irak au preluat sarcinile de la detasamentul international aflat sub comanda italiana, efectivele urmind sa devina complet operationale pe 1 februarie. „Scorpionii“ executa misiuni de stabilitate, patrulare si asigura paza nou-formatelor consilii locale.

De asemenea, militarii romani vor participa la repararea localurilor de scoli si de primarii, grav avariate in urma bombardamentelor. Generalul de brigada Ion Pilsoiu a facut apel la autoritatile locale in sensul initierii unei campanii umanitare, pentru a ajuta populatia irakiana cu haine, rechizite pentru copii si medicamente.

Locuinte si pentru cei care nu au domiciliul in oras

Domiciliul in oras nu mai constituie criteriu de ierarhizare pentru acordarea de locuinte in Drobeta Turnu Severin. Orice persoana care are un loc de munca stabil in municipiu poate depune la primarie o solicitare de acordare a unei locuinte. Potrivit viceprimarului Ilie Pisoi, aceasta este cea mai importanta modificare, dupa ce primaria a transmis catre Ministerul Transporturilor si Locuintei, pentru aprobare, criteriile de acordare a unei locuinte. La Primaria Drobeta Turnu Severin au fost depuse, pina in prezent, peste 1.500 de cereri pentru acordarea unei locuinte.

Energia termica va fi mai scumpa

Regia de Termoficare a obtinut votul Consiliului Municipal Craiova pentru majorarea tarifelor la energia termica furnizata populatiei. Decizia a fost luata ca urmare a majorarilor de pret la gaze si curent electric din ultima vreme. Pretul energiei termice produse pe baza de gaz metan in centralele termice va creste de la 958.911 lei /Gcal fara TV la 998.618 lei/Gcal; energia termica distribuita populatiei prin punctele termice va creste de la 319.808 lei/Gcal la 338.599 lei/ Gcal. Noile preturi se vor calcula retroactiv de la data de 1.01.2004.

Minerii vor intra in greva de avertisment de doua ore

Conducerea Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) a hotarit joi, la Motru, declansarea pe 3 februarie a unei greve de avertisment de doua ore. Intruniti intr-o sedinta extraordinara, liderii USMO, impreuna cu liderii de sindicat din Bazinul Motru, au decis ca, in conditiile in care nu vor fi luati in seama de autoritati, la cinci zile dupa greva de avertisment sa declanseze greva generala. La aceasta si-a anuntat participarea si Sindicatul NORDMIN, din care fac parte minerii din nordul tarii. Conducerea USMO a afirmat ca, daca hotarirea de guvern privind desfiintarea CNLO va fi aprobata in forma actuala, aceasta va fi atacata in contencios administrativ. Ion Ruset, secretarul general al USMO, a spus ca minerii solicita o crestere salariala de 26%.

ACETI Slatina – in topul datornicilor la ELECTRICA

Societatea nationala de distributie a energiei electrice, filiala Olt continua sa aiba probleme cu recuperarea datoriilor de la unii consumatori. Regia locala de apa SC ACETI SA din Slatina inregistreaza cea mai mare restanta la ELECTRICA, suma datorata fiind de 33,6 miliarde de lei. Acesteia ii urmeaza Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare (SNIF), cu 6,1 miliarde de lei, Regionala CFR Craiova cu 4,4 miliarde de lei. Ceilalti debitori au datorii sub un miliard de lei, printre ei numarindu-se SC CONCIS SRL Slatina – 661 de milioane de lei, SC ESOX PRODIMPEX SRL Slatina – 526 de milioane de lei, SC ZAHAR SA Corabia – 220 de milioane de lei, SC OLTINA SRL Slatina – 89 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS