14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiderul sindicatului ROTRAS Turnu Severin nu-si va prezenta demisia

Liderul sindicatului ROTRAS Turnu Severin nu-si va prezenta demisia

• Ion Gulei e acuzat ca apara interese din afara fabricii • Fabrica de anvelope nu a mai fost pornita din decembrie 2003

Liderul sindicatului societatii ROTRAS Drobeta Turnu Severin, Ion Gulei, a infirmat zvonurile potrivit carora ar avea de gind sa isi prezinte demisia din functia pe care o detine. In conditiile in care intreprinderea de anvelope trece printr-o perioada de criza, potrivit lui Ion Gulei, anumite persoane influente au incercat sa atraga sindicalistii intr-o disputa impotriva conducerii societatii. Din punct de vedere legal insa, sindicatul nu are dreptul sa se amestece in problemele de organizare ale societatii comerciale in care isi desfasoara activitatea. „Anul trecut se ajunsese la o intelegere intre conducerea societatii si salariati, in sensul ca trebuia evitat un dezastru economic. S-a convenit ca din decembrie 2003 si pina in martie 2004, angajatii sa intre in somaj colectiv, pe baza unui protocol aprobat de Directia Muncii si de membrii de sindicat. In momentul in care a fost vorba sa se treaca la fapte, lucrurile s-au precipitat, au aparut nemultumiri, iar grupuri de interese din afara intreprinderii au incercat sa profite de aceasta situatie“, a spus Ion Gulei.

„Din punct de vedere juridic, sint presedintele sindicatului ROTRAS!“

Cu toate ca patronatul intreprinderii de anvelope ROTRAS Drobeta Turnu Severin a anulat in cele din urma hotarirea de a trimite salariatii in somaj, in conditiile in care in 2003 s-a lucrat doar 21 de zile, membrii de sindicat au cerut demisia liderului, Ion Gulei. Motivul invocat de angajati a fost neimplicarea in problemele cu care se confrunta salariatii. „Din punct de vedere juridic, prin hotarire judecatoreasca, sint presedintele sindicatului ROTRAS pina in ultima zi de mandat. Nu voi mai candida insa pentru un nou mandat, intrucit s-a produs o ruptura in momentul in care oamenii nu au inteles ca nu trebuie sa faca presiuni, intr-o perioada economica nefavorabila pentru societate. Fabrica nu a mai fost pornita din decembrie, dar salariatii si-au primit drepturile banesti“, a mai spus Ion Gulei, adaugind ca-si va duce pina la capat si mandatul de secretar general al CARTEL ALFA Mehedinti. La sfirsitul anului trecut, cind s-a ridicat problema trimiterii in programul de concediere colectiva, 290 din cei 320 de salariati ai fabricii au solicitat demisia liderului de sindicat, sustinind ca acesta apara mai mult interesele patronatului. Ion Gulei a precizat atunci ca nu-si va prezenta demisia pentru a avantaja anumite grupuri de interese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS