9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSticle cu apa folosite drept unitati de masura la cintar

Sticle cu apa folosite drept unitati de masura la cintar

Inspectorii OJPC au inchis intr-o zi cinci societati comerciale din comunele Tirgu Logresti si Bustuchin

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj a inchis intr-o zi cinci societati comerciale de pe raza comunelor Tirgu Logresti si Bustuchin. La o brutarie din Tirgu Logresti, inspectorii OJPC au descoperit drept unitate de masura standardizata la cintarirea aluatului de piine doua sticle cu apa. Greutatea acestora era de 360, respectiv 400 de grame. Inainte de a aseza piinea in cuptor, brutarul folosea cintarul respectiv si sticlele de apa, in care mai turna din cind in cind apa, pentru ca la citeva zile lichidul se evapora. In brutarie s-au constatat nereguli in ceea ce priveste asigurarea conditiilor minime de igiena. Peretii prezentau infiltratii masive de apa, iar pe paviment erau urme de rozatoare. De asemenea, personalul nu poseda carnete de sanatate si nici echipamente de protectie complete. Spatiul de productie era neigienizat, iar faina era depozitata necorespunzator.

Reclamatii de la parintii elevilor

In celelalte societati comerciale verificate, respectiv cafe-baruri si magazine alimentare, s-au constatat abateri de la igiena. Magazinele si barurile respective erau in apropierea scolilor comunale, iar reclamatiile in baza carora s-a desfasurat controlul au venit din partea unui grup de parinti. Au fost depistate abateri grave in ceea ce priveste modul de comercializare.

„In majoritatea unitatilor de alimentatie publica se comercializau si preparate din carne, cu toate ca nu aveau autorizatie. Am gasit parizer, carne de mici, ciocolata si prajituri, toate expirate. Marfa se cintarea pe cintare uzate si pline de rugina. De asemenea, ca peste tot in mediul rural, lipseste apa curenta, rece sau calda, iar paharele si cestile sint spalate in lighean“, a spus inspectorul OJPC Gorj, Gina Gramada.

Pentru cele constatate, OJPC a dispus inchiderea temporara a magazinelor si a brutariei. A fost aplicata o amenda totala in valoare de 80 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS