5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura Dolj incepe acordarea despagubirilor conform Legii 10

Prefectura Dolj incepe acordarea despagubirilor conform Legii 10

Autoritatile doljene au ajuns pe ultima suta de metri in ceea ce priveste demararea procesului de despagubiri cerute in baza retrocedarii imobilelor nationalizate.

In citeva zile, primii oameni vor fi chemati la prefectura sa negocieze sumele cerute ca despagubire pentru imobilele care nu pot fi retrocedate in natura.

La sfirsitul acestei saptamini, reprezentantii Primariei Craiova si ai Prefecturii Dolj vor avea o discutie pentru a lamuri si problema celor 100 de dosare de retrocedare care se plimba de citeva luni intre cele doua administratii, din cauza ca juristii institutiilor nu au gasit pina acum raspuns la intrebarea „cine are competenta sa le rezolve“. Tot atunci, va fi definitivat modul de desfasurare a retrocedarilor in conformitate cu Legea nr.10/2001, a imobilelor nationalizate, urmind ca, incepind cu 21 ianuarie, aceasta strategie sa fie pusa in practica.

Despagubiri de 4.000 de miliarde de lei

Oficialii doljeni sustin ca despagubirile banesti solicitate de cetateni depasesc 4.000 de miliarde de lei, suma destul de mare, avind in vedere ca reprezinta bugetul judetului pe aproape trei ani. Potrivit metodologiei de aplicare a Legii 10, solicitantii pot fi despagubiti inclusiv cu titluri de valoare la intreprinderile unde statul mai detine pachete de actiuni. Cu toate ca mai este putin pina la demararea aplicarii legii, Eugen Marinescu, directorul Directiei de contencios administrativ si avizul legalitatii actelor, din cadrul Prefecturii Dolj, a precizat ca pina in prezent nu s-a publicat lista societatilor la care statul este dispus sa cedeze actiuni. Cit despre sumele exorbitante cerute ca despagubiri de cetateni, administratia va negocia preturile cu acestia, in functie de referintele luate de la Uniunea Nationala a Agentiilor Imobiliare (UNAI).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS