12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScolile craiovene au facturi neachitate de 14,5 miliarde

Scolile craiovene au facturi neachitate de 14,5 miliarde

Scolile craiovene vor intra in 2004 cu datorii de 14,5 miliarde de lei, suma insemnind facturi neachitate la utilitati si catre firmele care au executat lucrari de reparatii in vara.

Potrivit bugetului pe anul urmator, aprobat la sfirsitul saptaminii trecute, unitatile de invatamint preuniversitar din Craiova vor primi, numai pentru capitolul destinat cheltuielilor materiale, suma de 120 de miliarde de lei, cu 19,3% mai mult fata de 2003, conform calculelor specialistilor din primarie.

Pe linga multele reparatii de care au nevoie unele scoli, o parte dintre fonduri ducindu-se catre acestea, primaria se vede nevoita sa mute in 2004 decontarea unor facturi ramase neachitate.

Restantele catre utilitati (iluminat, salubritate, termoficare, gaze, posta, telefon) ale scolilor craiovene totalizeaza 12,3 miliarde de lei. La acestea se adauga reparatiile curente si capitale la cladirile unitatilor, unde facturile neachitate se ridica la 2,2 miliarde de lei.

In 2004, scolile vor primi pentru reparatii doar 30 de miliarde de lei, adica mai putin de un sfert din suma ceruta, necesarul ridicindu-se la 106,5 miliarde de lei. Asta, in timp ce consilierii locali au fost mina sparta la repartizarea bugetului pe 2004 cu regiile din subordinea consiliului local, regii care, in ciuda sprijinului primit, se afunda tot mai mult in datorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS