Acasă Actualitate Riul Jiu a ajuns groapa de gunoi si toaleta publica

Riul Jiu a ajuns groapa de gunoi si toaleta publica

Campania de ecologizare a riului Jiu anuntata de autoritatile gorjene nu pare sa dea rezultate. Apa riului nu poate fi mentinuta curata nici in centrul orasului Tirgu Jiu. Sute de recipiente din plastic plutesc pe apa, fara sa stirneasca vreo reactie din partea celor care ar trebui sa se ocupe de ele.

„E dezastru ce se intimpla aici. Toata lumea arunca in apa resturile si gunoaiele. Sticlele astea de plastic se vad pentru ca ramin la suprafata, dar ce o fi pe fundul apei nici nu vreau sa ma gindesc“, a spus unul dintre comerciantii din zona.

„Trebuie sa facem ceva!“

Autoritatile gorjene care ar trebui sa aiba in grija mentinerea curateniei pe Jiu fie nu stiu care este situatia, fie isi paseaza intre ele responsabilitatea. Purtatorul de cuvint al Prefecturii Gorj, institutie care a anuntat demararea unui program de ecologizare a Jiului, spune ca responsabilitatea revine celor de la Apele Romane si celor de la Protectia Mediului.

„Ultima actiune a avut loc in aceasta toamna. Daca asa stau lucrurile, o sa-i anunt pe cei care sint in masura sa intreprinda ceva“, a spus Victor Buneci, purtatorul de cuvint al prefecturii. Seful Inspectoratului de Protectie a Mediului spune, la rindul sau, ca institutia pe care o conduce nu poate face mare lucru in acest sens, responsabila fiind de fapt Garda de Mediu.

„Am vazut si eu. Trebuie sa facem ceva. Am trecut pe acolo si stiu care este situatia. Eu nu mai pot face nimic pentru ca nu mai avem comisari, dupa ce s-a infiintat Garda de Mediu. Am luat legatura cu cei care trebuie sa se ocupe si probabil ca luni vor face o actiune de acest fel“, a spus Gheorghe Fometescu, seful Inspectoratului de Protectie a Mediului.

La telefonul unde se fac sesizarile privind protectia mediului, operatoarea a precizat ca nu a primit nici un fel de reclamatie privind poluarea Jiului.

Exit mobile version