11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMos Nicolae a venit din China

Mos Nicolae a venit din China

Jucariile din majoritatea magazinelor din Tirgu Jiu provin din China sau sint fabricate in Romania si sint inscriptionate „Made in China“. Parintii s-au orientat in general spre jucarii ieftine. De foarte multe ori, pretul scazut al jucariei inseamna si rabat de la calitate.

Cu toate ca si in acest an comerciantii de jucarii si-au instalat tarabele in centrul orasului, cumparatorii nu s-au inghesuit. Comerciantii au declarat ca, in acest an, parintii s-au orientat spre ceva mai ieftin.

„Lumea nu mai are bani si copiii s-au obisnuit sa se multumeasca doar cu ce li se da. Lumea prefera dulciurile, mai putin jucariile. Cind achizitioneaza jucarii, le aleg pe cele ieftine, care, de obicei, sint mai proaste si se strica mai repede“, a spus Camelia Avramescu, comercianta din Tirgu Jiu.

„Piata a fost invadata de produse de proasta calitate“

Pina in Ajunul Craciunului, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj vor controla modul in care se comercializeaza jucariile si calitatea acestora.

„Piata a fost invadata de produse de proasta calitate. Sarbatorile bat la usa. Noi am inceput deja verificarile jucariilor si am descoperit ca majoritatea provin din China. Sint foarte ieftine, in jur de 50.000 de lei, la prima taraba pe care o intilnesti pe strada. In magazine, pretul este dublu, desi avem de-a face cu o calitate asemanatoare a produselor. Nu au eticheta, iar cele care au este fie incompleta, fie completata aiurea. Anumite jucarii au marginile taioase sau au parti componente care pot fi inghitite cu usurinta de copii“, a declarat Gina Gramada, inspector OJPC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS