12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDiscrepante intre casele corpului didactic si inspectoratele scolare

Discrepante intre casele corpului didactic si inspectoratele scolare

Vasile Molan, directorul Directiei Educatie Continua, Formarea si Perfectionarea Personalului Didactic (DECFPPD) din cadrul MECT, fost secretar de stat in Ministerul Educatiei, apreciaza ca reforma in invatamintul preuniversitar nu s-ar putea infaptui niciodata fara existenta institutiei care este Casa Corpului Didactic (CCD). Directorul Molan dezvaluie ca in unele judete lipseste colaborarea dintre inspectoratele scolare si casele corpului didactic: „Inspectia scolara se substituie , uneori, institutiei de formare si nu intotdeauna cu eficienta. Fondurile de perfectionare nu ajung la CCD, iar unii inspectori scolari considera ca intregul personal al casei este subordonat, desi regulamentul prevede altceva“.

Pentru acesta este cert ca la CCD lucreaza „oameni de scoala“, preocupati sa tina cadrele didactice in contact cu noutatile din domeniile stiintific, pedagogic si metodic, insa lipseste motivatia financiara: „Stilul de lucru al Casei Corpului Didactic este diferit de cel folosit in scoala. Specialistii de aici lucreaza cu adultii, nu cu elevii.

Sistemul de relatii si de comunicare se schimba. In alte domenii, acest lucru inseamna un plus de salariu. Specialistii de la CCD fac lucruri deosebite, din entuziasm si cu pasiune, dar trebuie motivati pe masura. CCD este o institutie importanta a invatamintului, careia nu i se acorda atentie pe masura, desi i se cere sa faca mult peste posibilitatile sale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS