21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateServiciul Public de Salubritate Craiova nu are fonduri pentru retehnologizare

Serviciul Public de Salubritate Craiova nu are fonduri pentru retehnologizare

Serviciul Public de Salubritate Craiova, aflat in subordinea autoritatilor locale, nu a beneficiat, in ultimii ani, de prea multi bani pentru retehnologizare, fapt care a dus la scaderea eficientei in ceea ce priveste serviciile oferite. Pentru a remedia acest lucru, executivul local incearca sa gaseasca o solutie pentru cresterea competitivitatii Serviciului Public de Salubritate. Pentru acest lucru s-au gasit trei variante de solutionare, care urmeza sa fie discutate in luna decembrie de o comisie a executivului local, urmind sa se ia o hotarire in acest sens.

Varianta care nu are practic nici o sansa de reusita in solutionarea problemei de la Salubritate prevede o implicare materiala mai mare a Consiliului Local Craiova. Celelalte doua solutii ar fi asocierea cu un investitor privat, care ar veni astfel cu banii necesari pentru retehnologizarea bazei materiale, si infiintarea unei societati comerciale care ar trebui sa utilizeze credite bancare pentru aceasta retehnologizare.

„Care dintre aceste trei variante este cea mai buna pentru noi o va hotari numai executivul local. Noi vrem sa oferim un serviciu competitiv populatiei si, daca acum gunoiul se ridica o data sau de doua ori pe saptamina, vrem sa ajungem sa-l ridicam zilnic“, a declarat Sorin Ciobanu, directorul tehnic al Serviciului Public de Salubritate Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS