12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSaracii bugetari bogati

Saracii bugetari bogati

Directorii din Primaria Tirgu Jiu sau cei care conduc societatile subordonate consiliului local au reusit sa-si ridice in ultimii ani vile care stirnesc invidia privitorilor si care cu greu pot fi facute dintr-un salariu de zece milioane, cistigul mediu lunar al acestor directori. Fie ca sint finalizate, fie ca se lucreaza inca la ele, casele valoreaza miliarde de lei. Posesorii lor spun ca au reusit sa le faca din credite sau cu ajutorul parintilor si socrilor.

Angajatii institutiilor publice s-au plins de multe ori de salariile mici pe care le incaseaza si de dezavantajul de a fi platit de la buget.

La Tirgu Jiu, directori din primarie sau directori ai societatilor subordonate consiliului local au reusit ca, in citiva ani, sa-si ridice „casute“ al caror aspect nu prea are legatura cu austeritatea. Cind au fost intrebati despre modul si perioada in care si-au facut casele, toti s-au grabit sa spuna ca au reusit cu greu sa le construiasca si s-au bucurat de ajutorul rudelor sau au fost nevoiti sa se imprumute in banca.

Directorul tehnic al primariei spune ca a vindut miere

Directorul tehnic al Primariei Tirgu Jiu, inginerul Marius Ionescu, isi construieste o vila cu doua etaje chiar pe malul Jiului. Acesta spune ca s-a apucat de constructie in urma cu doi-trei ani, dar numai dupa ce a facut un imprumut ipotecar de 200 de milioane de lei pe termen de zece ani.

„Pina acum, cred ca am investit in jur de 450 de milioane de lei, imprumutul plus bani pe care i-am avut din alte venituri decit salariul de la primarie. Am stupi la tara, din care scot, impreuna cu familia, in jur de 300 de milioane de lei pe an, bani pe care ii impart cu fratii mei. Constructia casei o sa mai dureze probabil doi ani si nu o sa o pot termina decit dupa ce imi voi vinde apartamentul in care locuiesc. Nu stiu la cit se ridica valoarea finala pentru ca mai este mult de lucru“, a spus Marius Ionescu. Salariul pe care-l cistiga directorul primariei este de opt milioane de lei.

„O s-o termine copilul meu“

Vasile Cailean, directorul societatii de transport in comun TRANSLOC Tirgu Jiu, are o vila in constructie pe care a inceput-o inainte sa ocupe aceasta functie, dupa cum a precizat.

„De casa m-am apucat in 1990 si pe atunci nu eram director la TRANSLOC. M-au ajutat parintii si socrii. Intre timp au aparut niste probleme personale, astfel incit am decis ca fiul meu sa finalizeze casa. Eu nu voi locui niciodata in ea. Nu pot sa spun cit am investit pentru ca am facut-o pe parcurs si nu mai tin minte valoarea de atunci. Acum eu stau intr-un apartament“, a spus Vasile Cailean.

Salariul pe care directorul il incaseaza de la TRANSLOC este de zece milioane de lei, iar acesta a precizat ca nu mai are alte venituri.

„Stateam intr-un apartament cu bucatarie de 1,5/2 metri“

Ion Popescu, directorul AQUATERM, furnizorul de agent termic din municipiu, imparte o vila cu doua intrari cu fratele sau. Casa este situata in unul dintre cartierele selecte ale orasului, Pandurasul, unde in ultimii ani au aparut mai multe vile.

„Am concesionat 350 de metri patrati de teren, iar casa am facut-o impreuna cu fratele meu, in 1995. Pentru mine chiar a fost o necesitate. Stateam intr-un apartament cu camera de trecere si cu bucatarie de 1,5/2 metri. Aici am patru camere. Nu mai stiu cit am investit in ea si nici nu am fost curios sa aflu care este valoarea pe piata in prezent“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM.

Acesta a precizat ca salariul pe care-l cistiga este de 14 milioane de lei pe luna. Una dintre cele mai cochete vile din oras este cea a directorului Directiei de Servicii Comunale (DSC) a Primariei Tirgu Jiu. Alexandru Zaharia are casa chiar linga serele primariei. Acesta conduce DSC de anul trecut, mai multi ani la rind fiind director adjunct in cadrul aceleiasi societati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS