16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura Dolj suna adunarea primarilor jecmaniti de Bulucea

Prefectura Dolj suna adunarea primarilor jecmaniti de Bulucea

Scandalul in jurul disputatelor granite administrative ale municipiului Craiova nu s-a incheiat. Dupa terminarea cartografierii zonei, Prefectura Dolj va fi nevoita sa medieze o discutie de gradul III intre primarul Craiovei si edilii comunelor limitrofe, carora Bulucea le-a luat cu japca teritorii intinse, privindu-i astfel de impozite si taxe considerabile. Subprefectul de Dolj, Virgil Boboc, doreste sa se implice personal in rezolvarea acestui conflict, deoarece are casa chiar in „linia intii“ a razboiului dintre Cosoveni si Craiova.

Neclaritatile in privinta granitelor municipiului Craiova revin in actualitate, dupa ce s-a sistat aprobarea oricarei constructii in zonele re-

vendicate administrativ atit de Craiova, cit si de comunele limitrofe. „Nu se mai da nici o aprobare pentru constructii in aceste zone pina nu se clarifica situatia. Iar asta poate sa dureze chiar luni, pentru ca se lucreaza acum la cartografierea zonelor. Urmeaza ca, dupa finalizarea cartografierii, primarii sa se intilneasca si sa cada de acord asupra suprafetelor in litigiu“, a mentionat arhitectul-sef al judetului, Dumitru Cernatescu.

Cartografierea se apropie de sfirsit

Cartografierea este efectuata de angajatii Oficiului Judetean de Cadastru, Geodezie si Cartografie (OJCGC) Dolj, iar lucrarile se apropie de sfirsit.

„Cartografierea suprafetelor de teren din zonele de granita ale municipiului merge destul de greu, deoarece noi lucram pe baze cartografice tari (suport nedeformabil). Totusi, apreciez ca in maximum zece zile ne vom termina treaba si vom prezenta un material prefecturii. Mai ramine de lucrat la partea juridica a terenurilor“, a spus Marian Popescu, directorul OJCGC Dolj.

In ceea ce priveste situatia juridica, pina in prezent, specialistii au la dispozitie doar un decret dat de Ceausescu, privind transformarea unor comune limitrofe in cartiere ale Craiovei si o hotarire judecatoreasca in conformitate cu care uzina DAEWOO Craiova apartine administrativ de municipiu. Multe teritorii limitrofe, unele dintre ele cu obiective economice importante (actualul complex METRO, viitorul complex SELGROS etc.), ramin in ceata in acest sens.

Prefectura va media intilnirea intre primari

Asa cum a promis in urma campaniei de presa a GdS, Prefectura Dolj va organiza, in maximum doua saptamini, o dezbatere publica privind modificarea granitelor administrativ-teritoriale ale municipiului.

Subprefectul Virgil Boboc spune ca aceasta problema trebuie lamurita pina la sfirsitul anului. „Daca domnul director Marian Popescu vine cu situatia cadastrala in zece zile, noua nu cred ca ne ia mai mult de cinci zile ca sa chemam toata lumea la o dezbatere publica. In maximum doua saptamini, vom convoca toti factorii de decizie (prefectura, consiliul judetean, arhitectul-sef al judetului, cel de la municipiu, primarul Craiovei si cei ai comunelor limitrofe), pentru ca vrem sa finalizam aceasta problema inainte de sfirsitul anului. Dupa aceasta dezbatere, vom prezenta punctul oficial de vedere al prefecturii in legatura cu granitele administrativ-teritoriale ale municipiului Craiova“, a precizat Boboc.

Subprefectul Boboc vrea sa stie… unde locuieste

Subprefectul Virgil Boboc are si un interes personal in rezolvarea cit mai grabnica a acestui litigiu ca sa stie si el unde locuieste, pentru ca, pina una-alta, nu poate afirma cu certitudine daca e taran sau orasean. Asta, pentru ca – nu cu mult timp in urma – si-a cumparat o casa dincolo de uzinele DAEWOO, imobil care se afla pe teritoriul administrativ al comunei Cosoveni, dar este intabulat in Cartea Funciara pe municipiul Craiova, spre deosebire de majoritatea vecinilor sai care si-au construit casele cu acte in regula pe comuna Cosoveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS