13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcert de muzica sacra si colinde

Concert de muzica sacra si colinde

Corul Liceului de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova sustine azi un concert de muzica sacra si colinde la Drobeta Turnu Severin. Laurentiu Busu, inspector de specialitate la ISJ Dolj, apreciaza ca se doreste un schimb de experienta cu Liceul de Arta „I. St. Paulian“ din Severin, dar este si o forma de evaluare a activitatii depuse in acest semestru. Prestatia elevilor artisti din corul liceului este cunoscuta la nivel national. Repertoriul contine creatii din muzica romaneasca si cea universala, are un coeficient de dificultate foarte ridicat.

Dirijorul corului, Dan Ionescu, director adjunct al liceului craiovean, considera ca este loc de mai bine: „Toti sint talentati, iar unii dintre ei au timbre vocale de exceptie. Este foarte adevarat ca se munceste mult, insa permanent simt nu ca ar lipsi ceva, ci ca avem posibilitatea sa oferim mai mult“. Concertul de muzica sacra si colinde are program de profesionisti: „Ach bleib bei uns, Herr Jesu Christ“ de I. S. Bach, „Ave Maria“ – L. da Vittoria, „Locus iste“ – Bruckner, Requiem: „Lacrymosa“ si „Dies irae“ – W. A. Mozart, „Axion Duminical“ – Gh. Popescu Branesti, „O, ce veste minunata“ si „Plecarea magilor“ – D. Kiriac, „Astazi s-a nascut Hristos“ – T. Popovici. Productia artistica mai contine lucrari compuse de Gh. Cucu, Fr. Hubic, T. Brediceanu, I.D. Chirescu, I. Udrea, I. Miclea si A. Adam.

O data cu corul isi dau concursul solistii Robert Predut (clasa a XII-a) si Vera Iovan. La pian, va fi Laura Galiceanu (clasa a XII-a), care are certe calitati interpretative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS