12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCodul numeric personal trebuie inscris pe talonul de pensie

Codul numeric personal trebuie inscris pe talonul de pensie

Pensionarii mehedinteni trebuie sa-si verifice corectitudinea datelor inscrise pe talonul de pensie deoarece, conform Legii asigurarilor sociale de stat, evidenta drepturilor si obligatiilor de asigurari sociale in sistemul public de pensii se realizeaza pe baza codului de asigurari sociale, respectiv codul numeric personal.

S-a constatat ca exista multi pensionari din Mehedinti care nu au inscris pe talonul de pensie codul numeric personal sau acesta este inscris eronat. In ultima luna, pe talonul de pensie a fost inscris un text de atentionare pentru verificarea existentei sau a corectitudinii codului numeric personal pe talon.

„Inca sint foarte multi cetateni care nu au codul numeric personal trecut. Din aceasta cauza, s-ar putea sa nu beneficieze de anumite indexari, deoarece nu-i regasim in baza de date. Daca se greseste o litera la tiparirea datelor, la nume sau la prenume, singura cheie de control este codul numeric personal. Daca acesta lipseste, este foarte greu sa urmaresti evolutia unei pensii. Cei care nu au un astfel de cod trecut trebuie sa se prezinte la casa de pensii cu o copie dupa buletin si cu talonul de pensie, pentru a ne actualiza bazele de date“, a spus Gabriel Preda, directorul Casei Judetene de Pensii Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS