15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii de ordine publica - pe urmele infractorilor

Politistii de ordine publica – pe urmele infractorilor

Programul „Pentru linistea comunitatii rurale“ da roade, dupa cum a mentionat marti, intr-o conferinta de presa, comisarul-sef Constantin Budici, seful Politiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

„Criminalitatea a scazut fata de anul trecut, in schimb a crescut numarul infractiunilor flagrante, asta pentru ca politistii au fost mult mai activi“, a declarat comisarul-sef Budici.

La pas, pe urmele ciinelui politist

Comisarul-sef Constantin Budici a prezentat in conferinta de presa cazul unui furt rezolvat de politistii de ordine publica mergind pe urmele ciinelui mai multe zeci de kilometri.

La Postul de Politie Cosoveni s-au prezentat, in dimineata zilei de 3 noiembrie, trei localnici – Adrian Toma, Marinica Gaman si Florian Mihai – suparati ca li s-au furat in timpul noptii trei cai si o caruta. Hotii aruncasera intii peste gardul ograzilor acestora niste cirnati otraviti, cu intentia de a omori ciinii, pentru a putea actiona nestingheriti. Rezultatul: patru ciini, opt rate, sase gaini si doua pisici au murit, iar caii si caruta au disparut.

Folosind un ciine de urma, politistii au incercat sa afle traseul hotilor. Pe un drum paralel cu calea ferata, politistii au pornit din Cosoveni pe urma ciinelui si au mers 60 de kilometri, pina in Draganesti-Olt. Acolo, intr-un cimitir, au descoperit unul dintre cai priponit de o cruce. Ceilalti doi cai si caruta, dezmembrata intre timp, au fost gasiti in tiganie, dupa citeva perchezitii domiciliare. Iar hotii de cai – Ionut, Daniel si Vigentiu Velea, de 27, 33, respectiv 30 de ani – au fost trimisi in spatele gratiilor.

Unde nu e ton sint hoti de cablu

Cum s-au inmultit in ultima vreme furturile de cablu telefonic – localitati intregi din Dolj raminind fara legatura telefonica- Politia de Ordine Publica din judet a incercat sa ia masuri pentru prinderea hotilor. Sefii de post din localitatile rurale au fost chemati la judet pentru instruire, superiorii lor sugerindu-le o „metoda specifica“ de investigare: din cind in cind, sa mai ridice receptorul telefonului de la post pentru a vedea daca mai are ton, ori li s-a furat cumva cablul. Metoda, pe cit de simpla, pe atit de eficienta, a dat si roade, un politist fiind remarcat de conducerea IJP Dolj pentru promptitudinea de care a dat dovada.

In noaptea de 10 spre 11 noiembrie, agentul- sef adjunct Ion Stancu, de la Postul de Politie Seaca de Padure, a pus mina pe telefon sa vada daca mai functioneaza. Si nu functiona. „Sa vezi ca hotii au dat lovitura“, s-a gindit seful de post si s-a echipat repede, a luat vreo trei oameni din sat si a plecat sa verifice firul telefonic. Dupa citiva kilometri parcursi prin intuneric, politistul a gasit, in apropierea pilcului de padure dintre Seaca si Carpen, trei masini parcate la fereala – cu numerele de inmatriculare AG-26-NIC, DJ-05-KWE si DJ-03-NEV, alaturi de care se aflau citiva colaci de… cablu telefonic, pregatiti sa fie aruncati in portbagaje. Politistii din Seaca de Padure au reusit sa prinda in flagrant unul dintre hoti, ceilalti disparind in noapte. Nu pentru mult timp, caci politistii sositi din Craiova si din comunele invecinate i-au prins si pe ceilalti sase participanti la sustragerea cablului. Florin Nicusor Ruiu, de 23 de ani, Verginica Ruiu, de 40 de ani, Gabriel Roibescu, de 22 de ani, Nicolae Marian Manolescu, de 34 de ani, Robert Catalin Iancu, de 19 ani, si Ionel Frunza, de 18 ani, s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat, riscind sa stea vreo 15 ani in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS