11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMormane de gunoi la poarta cimitirului Roboaica

Mormane de gunoi la poarta cimitirului Roboaica

Serviciul de Salubritate Craiova promite ca va face curatenie la primavara

Proprietarii locurilor de veci din cimitirele Roboaica si Voinea din Bariera Vilcii scot gunoiul la poarta dupa ce isi curata mormintele. Cele doua cimitire au fost practic inconjurate de gramezi de gunoaie.

Localnicii din zona, in special cei care nu au contract cu Serviciul Public de Salubritate, contribuie si ei la inaltarea si inmultirea gramezilor de gunoi.

„Am ajuns in situatia ca atunci cind vrei sa intri cu mortul in cimitir trebuie mai intii sa dai gunoiul la o parte. Cimitirul este curat, mormintele sint ingrijite, iar la exterior gunoiul este cit gardul“, a spus Ion Petrican.

Exasperati de mizeria care domneste in zona, localnicii dau vina pe Serviciul Public de Salubritate Craiova. „Asteapta invitatie speciala pentru a ridica mormanele de gunoi. Iarna mai este cum mai este pentru ca le mai acopera zapada si nu mai miroase ca dracu, da’ vara ne asfixiem“, a spus Eugen Mitrache.

Conducerea Serviciului Public de Salubritate Craiova sustine insa ca nu poate ridica gratis tone de gunoi.

„Nu sint obligat sa ridic gunoiul de acolo. Biserica sau administratia cimitirelor sa isi faca mai intii contract de salubrizare si apoi sa ne acuze ca nu ne facem treaba. Este suficient ca le ridic gratis de doua ori pe an gunoiul, cind facem curatenia de primavara si de toamna“, sustine Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS