20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExercitiu de prevenire a incendiilor la CILDRO Turnu Severin

Exercitiu de prevenire a incendiilor la CILDRO Turnu Severin

Pompierii, ambulanta, politia, jandarmeria si specialistii de la Protectia Mediului au participat la aplicatia tehnico-tactica

Patru autospeciale cu apa si spuma ale Detasamentului Drobeta Turnu Severin, o autosanitara a Serviciului Judetean de Ambulanta, un pluton de jandarmi, un echipaj de politie, precum si specialisti din cadrul Agentiei de Protectie a Mediului Mehedinti au participat ieri, la fabrica de mobila CILDRO Drobeta Turnu Severin, la cea mai mare aplicatie tactica de cooperare intre institutiile mentionate, din acest an. De aceasta data, misiunea a constat in inlaturarea efectelor unui eventual incendiu care ar putea avea loc la unul dintre cele mai mari obiective economice din Mehedinti.

La dispeceratul Grupului de Pompieri „Drobeta“ a fost anuntat, la ora 10 si citeva minute, un incendiu. Pompierii au fost anuntati ca la Sectia cherestea, hala gatere, din cadrul Fabricii de mobila CILDRO SA Drobeta Turnu Severin, a izbucnit un incendiu care tinde sa se extinda la depozitul de cherestea. In urma arderii materialelor combustibile din hala, s-a degajat un fum dens si inecacios, care a ingreunat interventia personalului pentru localizarea si stingerea incendiului. Pompierii severineni s-au deplasat la fata locului cu patru autospeciale cu apa si spuma. In acelasi timp, un echipaj al Serviciului Circulatie din cadrul IJP Mehedinti a dirijat circulatia si a limitat accesul persoanelor in zona, iar o autosanitara a Serviciului Judetean de Ambulanta a acordat primul ajutor medical ranitilor si i-a transportat la spital. Pompierii militari severineni, impreuna cu personalul societatii, au reusit sa localizeze si sa lichideze incendiul, care se manifesta pe o suprafata de 500 de metri patrati, pierderile materiale fiind minime.

„Acesta este un obiectiv cu risc mare de incendiu!“

„Fortele participante si-au indeplinit misiunea de la CILDRO. Ultimul eveniment care a avut loc aici si care s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti a fost pe 9 martie 2001. Din acel moment s-a trecut la un program de asigurare a masurilor de protectie impotriva incendiilor si s-au facut foarte multe investitii, care au dus la cresterea gradului de siguranta. Avind in vedere ca acesta este un obiectiv cu risc mare de incendiu, exista in orice moment pericolul producerii unui eveniment in punctele vulnerabile“, a spus col. Constantin Mincu, seful de stat major al Grupului de Pompieri „Drobeta“ al judetului Mehedinti. Directorul societatii CILDRO Drobeta Turnu Severin, Cristian Virtaci-Acconi, a dat asigurari ca societatea pe care o conduce face parte din agentii economici cu un grad ridicat de siguranta impotriva incendiilor: „Ultimul incendiu major a avut loc in urma cu doi ani si s-a soldat cu victime. Incendii minore au loc in mod iminent intr-un combinat cu o activitate mare. Este insa obligatia societatii sa previna astfel evenimente. Apreciem insa promptitudinea si profesionalismul pompierilor severineni si sintem convinsi ca sintem pe miini bune“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS