10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectia de Sanatate Publica Gorj, sat fara ciini

Directia de Sanatate Publica Gorj, sat fara ciini

Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj are, incepind din luna iulie, un director interimar, in persoana medicului Oana Baleanu, care a fost numita dupa demisia fostei directoare, Sanda Mischie. Desi a trecut aproape o jumatate de an, nu s-a organizat inca un concurs prin care sa se stabileasca seful acestei institutii.

„Am fost numita directoarea DSP, cu delegatie, pina la sfirsitul anului. Probabil in luna ianuarie o sa sustinem concursul pe post, la care o sa particip si eu, alaturi de alti candidati care vor dori aceasta functie“, a spus Oana Baleanu. In plus, DSP Gorj nu are nici directori adjuncti. „Probabil ca directorii adjuncti, adica unul de management si unul la Sanepid, vor fi numiti in luna decembrie“, a mai spus directoarea DSP Gorj.

Inspectorii de la Sanepid trebuie crezuti pe cuvint

Problemele de organizare nu se inregistreaza numai la nivelul conducerii DSP Gorj. Inspectorii de la Sanepid nu au, de mai multe luni, nici macar legitimatii de serviciu. Acestia au fost trecuti in rindul functionarilor pu-

blici si si-au trimis la Ministerul Sanatatii actele pentru noile legitimatii pe care ar trebui sa le foloseasca in verificari. Cind merg in controale, cei 11 inspectori de la compartimentele de epidemiologie si verificarea calitatii alimentelor, precum si inspectorii scolari si de munca nu se pot legitima si sint nevoiti sa-i convinga pe cei pe care-i controleaza sa-i creada pe cuvint. „O sa se rezolve si problema legitimatiilor. Chiar acum este plecat un inspector la Bucuresti, pentru a lua legitimatiile“, a mai spus sefa DSP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS