Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Profesorii vor avea bani de Craciun

Cadrele didactice din invatamintul preuniversitar doljean isi vor primi salariile pe lunile noiembrie si decembrie, cu precizarea ca premiul anual (al 13-lea salariu) si chenzina a doua pe luna decembrie se vor distribui in prima decada a lunii ianuarie 2004. Contabilul-sef al ISJ Dolj, Eugen Radut, sustine ca reducerea bugetului aprobat initial pentru 2003 se justifica prin faptul ca a fost supradimensionat. O parte dintre liderii sindicalisti din invatamint nu se pronunta oficial vizavi de acest aspect. In urma cu o saptamina, profesorii au fost in situatia de a nu-si primi salariile pe jumatate din luna noiembrie si pe toata luna decembrie, reprezentantii ISJ Dolj necunoscind cauzele diminuarii bugetului. Acestia au asteptat lamuriri si dispozitii de la ordonatorii principali de credite cu care sint in contact, respectiv Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Consiliul Judetean Dolj.

Comercianti sanctionati de inspectorii metrologi

Inspectorii de la Biroul Regional de Metrologie Legala Craiova au organizat simbata o actiune care a vizat statiile Peco, unitatile comerciale cu profil alimentar si vinzatorii din piete, unde au fost verificate metrologic cintarele electronice si cele cu greutati. Destul de multi comercianti au primit amenzi cuprinse intre 20 si 50 de milioane de lei pentru furtul la cintar. „Aceasta actiune a fost doar un avertisment inainte de sarbatori, pentru ca in aceasta perioada comerciantii sint tentati sa incalce legea. Astfel de controale vor avea caracter permanent si pot avea loc in orice zi a saptaminii“, a declarat Victor Mustafa, directorul Biroului Regional de Metrologie Legala Craiova.

Intreprinzatorii olteni cer simplificarea regimului fiscal

Aproximativ o suta de patroni de intreprinderi mici si mijlocii (IMM) din Olt se vor afla pe 27 noiembrie in Capitala, unde se vor alatura altor sute din toata tara, pentru a protesta, in cadrul unui miting de amploare, initiat de Partidul Umanist Roman. Presedintele filialei Olt a PUR, Renica Diaconescu, a spus ca motivul organizarii actiunii de protest il reprezinta regimul fiscal impovarator. Mitingul de protest se va desfasura in Piata Revolutiei, incepind cu ora 12.00.

Aplicatie a pompierilor la SC CILDRO SA

Grupul de Pompieri „Drobeta“, din Mehedinti, va executa in aceasta dimineata o aplicatie tactica de cooperare pentru stingerea incendiilor si inlaturarea efectelor acestora la societatea comerciala CILDRO SA din municipiu. La aplicatie vor participa patru autospeciale cu apa si spuma ale Detasamentului Drobeta Turnu Severin, o autosanitara a Serviciului Judetean de Ambulanta, un pluton de jandarmi, un echipaj de politie, precum si specialisti din cadrul Agentiei de Protectie a Mediului Mehedinti. „Aplicatia are ca scopuri antrenarea personalului in asigurarea primei interventii pina la sosirea pompierilor militari, pregatirea privind interventia pentru salvarea eventualelor victime, antrenarea si perfectionarea efectivelor participante la aplicatie in executarea operatiunilor de interventie“, a spus locotenent Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“.

Seara teatrala la Slatina

Manifestarile din Olt dedicate marelui scriitor Eugen Ionesco, nascut pe plaiuri oltene, se vor incheia astazi. Manifestarile au demarat luni, cu un vernisaj al expozitiei de desen si fotografie „Eugen Ionesco la New York“ (continind lucrari si fotografii facute de Dan Coca si Sorin Radu din SUA) si au continuat cu spectacolul-lectura „Coaforul cintaretei chele“, de Milos Nicolic. Acestea se vor incheia astazi, cu spectacolul de teatru „Angajare de clown“, de Matei Visniec. Manifestarile au fost gazduite de amfiteatrul Colegiului Vocational „Nicolae Titulescu“ din Slatina. Organizatori ai evenimentului au fost Primaria Slatina, CJ Olt, Centrul Cultural „Oltul“, Centrul Cultural „Eugen Ionesco“ si Muzeul Judetean.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version