10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlaca memoriala a lui George Marchis - depozitata la rebuturi

Placa memoriala a lui George Marchis – depozitata la rebuturi

Placa memoriala a sublocotenentului post-mortem George Marchis este pusa intr-un loc in care sint depozitate resturi de materiale de constructii. George Marchis a fost omorit intr-o discoteca, acum trei ani, in urma unei altercatii intre o patrula de ordine publica, din care facea parte, si citiva romi din Tirgu Jiu.

Jandarmeria din Gorj si autoritatile au decis, in urma cu doi ani, ca in amintirea sublocotenentului post-mortem George Marchis, cazut la datorie in 2000, sa se instaleze o placa memoriala in fata magazinului Paring, locul in care jandarmul a fost omorit. In fiecare an, colegii de arma ai jandarmului ucis prezentau onorul in acest loc, iar preotii faceau slujbe de pomenire. Si in acest an, George Marchis a fost omagiat, insa placa memoriala a lipsit. Magazinul in care functiona discoteca unde jandarmul a fost omorit in bataie de un grup de romi a fost renovat si placa a fost data jos. Ea a fost depozitata de patru luni sub o scara, alaturi de alte resturi de materiale de constructii.

La gunoi

Dupa renovarea magazinului, patronul a promis ca placa memoriala va fi amplasata in locul initial, dar aceasta a ramas tot in depozitul de rebuturi. Reprezentantii conducerii Jandarmeriei Gorj nu stiau unde se afla placa memoriala si au promis ca va fi luata din acel loc si dusa in unitate, pina cind va fi reamplasata. Si viceprimarul din Tirgu Jiu, Ioan Roman Barbuti, a insistat ca placa sa fie pusa la loc. Pina in prezent insa, nu s-a schimbat nimic. George Marchis efectua stagiul militar la unitatea de jandarmi si facea parte din patrulele de ordine publica. Impreuna cu un politist a fost solicitat sa aplaneze un conflict iscat in discoteca din centrul municipiului. Pentru a-si apara superiorul, George Marchis a intervenit, iar romii l-au batut pina cind l-au omorit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS