20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFara discoteci in caminele culturale

Fara discoteci in caminele culturale

Dupa ce a investit aproape 20 de milioane de lei pentru renovarea caminului cultural din comuna doljeana Farcasu, patronul unei discoteci a fost anuntat de primarie ca i se va rezilia contractul de cesiune asupra cladirii, in baza unui ordin al ministrului culturii si cultelor.

Ilie Adrian Ceanga este din comuna Farcasu si s-a decis in urma cu un an sa deschida o discoteca in localitate. Contra unei chirii lunare de 500.000 de lei, primaria i-a pus la dispozitie caminul cultural din localitate. Afacerea a prins cheag si, in scurt timp, tinerii au inceput sa vina in numar mare la discoteca, chiar daca aveau parte de aceasta distractie doar de patru ori pe luna.

Incurajat de rezultate, Ceanga s-a apucat acum citeva luni sa renoveze cladirea: „Am cheltuit peste 20 de milioane de lei ca sa cumpar materiale de constructie. Cind am inceput reparatiile, in afara de gaurile din pereti, era plin de soareci, asa ca trebuit sa cheltuiesc niste bani si cu deratizarea“. Numai ca, la scurt timp dupa terminarea lucrarilor, barbatul a fost instiintat de primarie ca trebuie sa plece din caminul cultural pentru ca asa vrea Ministerul Culturii si Cultelor. Mai exact, era vorba de un ordin al ministrului culturii, Razvan Theodorescu, prin care unitatile de cultura aflate in patrimoniul consiliilor locale urmeaza sa fie folosite exclusiv in scopul pentru care au fost create, adica sa gazduiasca spectacole, filme etc.

„Nu inteleg cu ce ii deranjeaza. Ca doar nu am incalecat caminul cultural. Il folosesc doar de patru ori pe luna. In restul timpului aici se desfasoara serbari scolare si alte activitati culturale“, a mai spus patronul de discoteca, asteptind dintr-o clipa in alta sa fie evacuat din cladirea in care a investit atit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS