13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertisment pentru tinerii dornici sa munceasca in Italia

Avertisment pentru tinerii dornici sa munceasca in Italia

Autoritatile din judetul Olt au fost puse pe jar de un comunicat al Ministerului Adminstratiei si Internelor, din cauza ca tot mai multi romani ajung in Italia in urma anunturilor din presa, prin care diverse persoane promit fara baze legale contracte de munca in aceasta tara. Seful Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei (SEIP) Olt, comisar Ilie Calarasu, a declarat ca legea italiana prevede ca toti cetatenii extracomunitari trebuie sa obtina un permis de sedere turistic in maximum opt zile lucratoare de la data intrarii in aceasta tara.

„Acest permis de sedere turistic nu poate fi schimbat in permis de sedere de munca. Aceasta din urma se obtine doar in baza unui contract de munca vizat la Ministerul Muncii din Italia. Dupa aceasta viza, contractul de munca se trimite la Consulatul Italiei de la Bucuresti, care, la rindul sau, elibereaza o viza de munca, iar cu aceasta se poate iesi din Romania. In cazul in care aceste persoane ar reusi sa obtina un contract de munca, nu ar primi drept de sedere pe teritoriul Italiei din partea guvernului acestei tari“, a precizat Ilie Calarasu.

Seful SEIP Olt a mai spus ca persoanele care parasesc Romania in baza unei promisiuni din ziar sint inselate, fapt care face ca in momentul depistarii lor pe teritoriu italian sa fie expulzate, cu interdictie de a intra in Italia citiva ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS