12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Trei agenti economici- sanctionati cu 30 de milioane de lei

Inspectorii de munca au facut saptamina trecuta 36 de controale in Drobeta Turnu Severin si in judet, pentru depistarea angajatorilor care desfasoara activitati fara sa le faca salariatilor contracte de munca. Au fost depistati trei agenti economici, doua SRL-uri si o persoana independenta care foloseau sase persoane fara sa le fi incheiat contracte legale. Cei trei angajatori au fost sanctionati cu 30 de milioane de lei. Inspectoratul Teritorial de Munca Mehedinti a organizat de la inceputul anului peste 1.600 de actiuni de control, in urma carora au fost depistati 68 de agenti economici care foloseau 127 de persoane fara contracte de munca. Sanctiunile aplicate in urma acestor controale se ridica la aproximativ 1,2 miliarde de lei.

Furaje mistuite de un incendiu

Un incendiu a izbucnit simbata seara, in jurul orei 22.20, la depozitul de furaje apartinind lui Mihai Ginjoveanu, din comuna Patulele – Mehedinti. La fata locului s-au deplasat doua autospeciale cu apa si spuma apartinind Garzii de Interventie Vinju Mare. La sosirea pompierilor, ardeau aproximativ trei tone de furaje, cu posibilitatea ca focul sa se propage si la anexele aflate in imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 23.05, arzind trei tone de fin, valoarea prejudiciului fiind estimata la zece milioane de lei. Cercetarile sint continuate de o echipa formata din politisti si pompieri, existind informatii ca focul ar fi fost pus intentionat.

Un doljean a lasat 20 de severineni fara biciclete

Politistii mehedinteni au retinut la sfirsitul saptaminii trecute un doljean care fura biciclete. Pentru retinerea hotului, Pavel Valentin, politistii s-au deplasat in comuna Cetate, judetul Dolj, unde barbatul isi avea domiciliul. Ajutat de Marian Laurentiu, de 19 ani, din aceeasi localitate, doljeanul a sustras in perioada octombrie – noiembrie peste 20 de biciclete de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, pe care le-a vindut unor cetateni din comuna natala. Cercetarile continua pentru recuperarea bunurilor sustrase si predarea lor persoanelor pagubite.

Amenzi de 300 de milioane de lei

Agentii Politiei Rutiere Dolj au verificat vineri si simbata modul cum se respecta normele de circulatie pe drumurile publice. S-a constatat ca 942 de soferi au comis abateri contraventionale, fiind dispuse amenzi in valoare de 306 milioane de lei. In urma controlului, au fost suspendate 32 de permise de conducere si 27 de certificate de inmatriculare.

Rambo si Lambada au fost prinsi

Dupa ce au dat de lucru politistilor Sectiei nr.5 Craiova comitind patru furturi din autoturisme, minorii Rambo D. si Lambada D. au fost prinsi. La inceputul lunii noiembrie, dupa ce au furat citeva piese auto, pustii au lasat-o mai moale cu vigilenta, fapt pentru care au fost saltati rapid de politie. De ciuda ca au fost prinsi, minorii au recunoscut si faptele cuprinse in cele patru dosare ramase cu autori necunoscuti.

Retea de falsificatori anihilata

Politistii de frontiera mehedinteni, in colaborare cu Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, Serviciul de Informatii si Protectie Interna si organele de granita ale Serbiei-Muntenegru au retinut simbata doi cetateni care intentionau sa paraseasca Romania cu pasapoarte false. Pentru ca aveau interdictie de a parasi tara, dupa ce au fost returnati din Italia, Constantin Popescu, de 32 de ani, din Mehedinti, si Gheorghe Manolescu, de 56 de ani, din Bucuresti, si-au procurat alte pasapoarte, contra sumei de 300 de euro de persoana. Cei doi au apelat la serviciile unui cunoscut falsificator de inscrisuri oficiale, cu multe condamnari la activ, Virgil Marinescu, de 41 de ani, din Mehedinti, care a fost si el retinut. Cei doi au fost arestati cind incercau sa paraseasca tara pe la punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I, fiind acuzati de tentativa de iesire ilegala din tara prin trecerea frontierei de stat, fals material in inscrisuri oficiale, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea. Cercetarile continua, pentru depistarea intregii activitati infractionale si a tuturor persoanelor implicate.

MECT stimuleaza participarea la educatie a copiilor romi

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) impreuna cu UNICEF isi propun in zilele de 25 si 26 noiembrie, „dezvoltarea retelelor si a strategiilor locale pentru stimularea participarii la educatie a copiilor romi“, cu „complicitatea“ secretarului de stat al MECT, Irinel Chiran, si a lui Pierre Poupard, reprezentantul UNICEF in Romania. Cele doua institutii vor sa armonizeze colaborarea dintre reteaua de inspectori romi si romani existenta in structura inspectoratelor scolare judetene si reteaua birourilor judetene pentru romi din cadrul prefecturilor. MECT acorda anual elevilor romi aproximativ 3.000 de locuri distincte pentru admiterea acestora in licee si scoli de arta si meserii si 420 de locuri in universitati.

Festivalul „Floare de ger“ a ajuns la a IX-a editie

Iubitorii de muzica folk si poezie sint invitati sa participe la a IX-a editie a Festivalului-concurs „Floare de ger“, care se va desfasura in perioada 6-7 decembrie, la Calafat. Festivalul este organizat de Asociatia „Proiect pentru o lume mai buna“ (APLOMB) Calafat, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Vor sustine recitaluri nume consacrate ale folkului romanesc: Cristian Buica, Mircea Bodolan, Sorin Minghiat, Tatiana Stepa, Adrian Ivanitchi, Madalina Amon, Emeric Imre, Vasile Mardare, Dan Vana si Grupul vocal Amadeus, Adriana Todoran, Dinu Olarasu, Maria-Magdalena Danaila.

Nici o oferta pentru SC NUTRICORA SA Corabia

Sucursala Regionala Sud Oltenia a Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) nu a primit nici o oferta pentru SC NUTRICORA SA Corabia. La aceasta societate, producatoare de nutreturi combinate, APAPS este majoritar in ceea ce priveste structura actionariatului cu 238.180 (91,89%) din totalul de 259.176 de actiuni. La licitatia cu strigare care ar fi trebuit sa aiba loc ieri, la sediul Sucursalei Regionale Sud Oltenia, nu s-a prezentat nici un ofertant. NUTRICORA Corabia este una dintre ultimele trei societati aflate in portofoliul de privatizare al Sucursalei Regionale Sud Oltenia a APAPS, sucursala care ar trebui sa-si incheie activitatea pe 15 decembrie.

Procurorii intirzie solutionarea dosarului subprefectului de Gorj

Dosarul in care subprefectul de Gorj, Eugen Vilceanu, este anchetat pentru ca ar fi vindut activele societatii AMORIM, pe vremea cind ocupa functia de director comercial, firmei sotiei sale a ajuns pe masa procurorilor. Acestia insa refuza sa pronunte o solutie in cauza. Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Roibu, a afirmat cu doua saptamini in urma ca, in maximum doua zile, se va stabili trimiterea in judecata sau scoaterea de sub urmarire penala a subprefectului Eugen Vilceanu, desi politistii au propus neinceperea urmaririi penale. Purtatorul de cuvint al institutiei, procuror Janeta Cosmulescu, a declarat ieri ca inca nu a fost data solutia: „Este nevoie de citeva zile pentru studierea documentelor. Este un dosar complex si trebuie timp pentru solutionare“. Intre timp, fostul inspector guvernamental, Dan Ilie Morega, a trimis o alta plingere la Parchetul National Anticoruptie, in care subprefectul este acuzat de aceleasi fapte.

Batut pentru ca era irezistibil

Florin Brandibur, de 21 de ani, din Calarasi, a fost batut simbata seara de un individ. Tinarul, student in cadrul Facultatii de Informatica din Craiova, era intr-o discoteca din Dabuleni, cind a fost lovit de Liviu Ploaie, zis Porcu’. „Stateam de vorba cu o tipa in momentul in care m-a lovit. Am cazut la pamint si a continuat sa ma loveasca. Nu stiu ce avea cu mine. Cred ca era invidios ca aveam mai mult succes la fete. Am inteles ca l-a pus altcineva sa ma bata ca sa faca pe grozavii“, a declarat tinarul. Florin Brandibur a depus plingere la politie, urmind sa se ia masuri in vederea sanctionarii celor vinovati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS