5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria din Pestisani isi ia centrala noua

Primaria din Pestisani isi ia centrala noua

In timp ce elevii Scolii din Pestisani si-au adus de acasa radiatoare, angajatii primariei se incalzesc cu o centrala termica, pentru care din buget au fost cheltuite peste doua sute de milioane de lei. Desi scoala este dotata cu o centrala care functioneaza cu pacura, primarul Dumitru Tabacu a interzis punerea in functiune a acesteia.

Pentru unii muma…

In comuna Pestisani – Gorj, primarul Dumitru Tabacu si consilierii locali au asigurat agentul termic doar pentru institutia in care isi desfasoara activitatea. De curind, au fost cheltuite aproximativ doua miliarde de lei pentru amenajarea primariei, din care 200 de milioane de lei au fost repartizate pentru achizitionarea si montarea unei centrale termice pe gaze. In prezent, se fac ultimele retusuri, astfel incit, in urmatoarele zile, angajatii sa munceasca in bune conditii. Nu acelasi lucru se poate spune despre elevii scolii si ai liceului din Pestisani. Ei tremura de frig in salile de cursuri, desi institutiile scolare sint prevazute cu centrale termice care functioneaza cu pacura.

…pentru altii ciuma

Dupa ce primarul si-a facut calculele, a ajuns la concluzia ca va cheltui foarte multi bani daca va cumpara combustibil pentru functionarea centratelor termice, asa ca a renuntat si a propus ca in sedinta de consiliu local din aceasta luna sa initieze un proiect de hotarire prin care sa fie aprobata cheltuirea sumei de 100 de milioane de lei pentru achizitionarea a 50 de radiatoare electrice. Pina atunci, elevii se incalzesc cu aparate electrice aduse de acasa, care functioneaza doar citeva ore, in perioada desfasurarii cursurilor, timp insuficient pentru incalzirea salilor. Primarul din Pestisani, Dumitru Tabacu, a explicat de ce a dispus aceasta masura: „Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a aprobat cheltuirea doar a 150 de milioane de lei pe luna pentru incalzirea in scoli, or, eu ies din iarna cu suma asta daca folosesc radiatoarele electrice. Cumpararea de pacura costa foarte mult“. Copiii se pling ca la cursuri le ingheata miinile, pentru ca un radiator nu poate face caldura intr-o sala de curs. Ca sa fie eficiente, radiatoarele trebuie sa functioneze si noaptea. Profesorii se pling si ei de lipsa caldurii in scoala si spun ca este imposibil ca aparatele elctrice sa mearga si noaptea. Primarul Tabacu nu pare afectat de ceea ce li se intimpla elevilor si cadrelor didactice. El spune ca trebuie sa faca economie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS