3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCAS Gorj asteapta 180 de miliarde la rectificarea bugetara

CAS Gorj asteapta 180 de miliarde la rectificarea bugetara

30 de miliarde de lei sint pentru achitarea retetelor eliberate de farmacii peste plafon

Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Gorj a primit de la inceputul acestui an aproximativ 600 de miliarde de lei, dar banii s-au dovedit insuficienti pentru achitarea serviciilor pe care trebuie sa le deconteze institutia. Suma este aproximativ aceeasi cu cea de anul trecut, adaugindu-se inflatia. Pentru a achita o parte dintre serviciile medicale prestate in plus de farmacii si spitale, CAS asteapta de citeva saptamini rectificarea bugetara.

„Am facut solicitare catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru o rectificare care speram sa ajunga la 180 de miliarde de lei. Mai trebuie avizul ministerului de finante. In plus, in acest an s-au platit aproape in totalitate datoriile spitalelor de anul trecut. In acest trimestru, mai asteptam o transa de 30 de miliarde de lei pentru achitarea acestor datorii“, a spus Speranta Vina, presedinta CAS Gorj.

Aceasta a precizat ca o comisie de audit verifica in aceasta saptamina modul in care au fost respectate contractele incheiate cu spitalele din judet.

Din suma pe care o asteapta institutia pina la sfirsitul anului, 30 de miliarde vor fi folosite pentru plata medicamentelor eliberate de farmacii pe retete compensate si gratuite, peste plafonul primit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS