10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii orfani din Olt - feriti de ochii presei!

Copiii orfani din Olt – feriti de ochii presei!

Copiii orfani institutionalizati intr-unul dintre cele noua centre de plasament din judetul Olt sint tinuti, de mai bine de un an, departe de ochii celor care incearca sa vada cum sint ingrijiti micutii. Mult trimbitata Lege nr. 544/2001 referitoare la liberul acces la informatiile de interes public nu valoareaza nici cit o ceapa degerata pentru directoarea Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului (DGPDC) Olt, Luminita Tudora.

Aflati intr-o vizita de documentare la Bals, reporterii GdS au vrut sa realizeze un reportaj despre copiii orfani din Centrul de plasament „Floare de colt“. Cum directoarea era plecata, am fost intimpinati de inlocuitoarea sa, dr. Dana Busuioc, care, dupa ce ne-a cerut acreditarea de acces liber in institutiile DGPDC Olt, ne-a solicitat si… programarea pentru ziua respectiva. Invocarea de catre ziaristi a Legii nr. 544/2001 nu a parut sa o impresioneze in vreun fel pe dr. Busuioc, care s-a opus categoric furnizarii oricarei informatii din centrul de plasament. „Gardianul“ centrului a invocat o hotarire a Consiliului Judetean Olt.

Contactata telefonic, sefa DGPDC Olt, Luminita Tudora, a declarat ca, in baza hotaririi CJ Olt nr. 89/24.10.2002, privind garantarea respectarii dreptului la imagine si intimitate a copilului aflat in plasament sau incredintare si a HG nr.585/2002 pentru aprobarea standardelor nationale de protectie a informatiilor clasificate in Romania, reprezentantii mass-media nu au dreptul sa intre intr-un centru de plasament fara aprobarea scrisa a DGPDC Olt. Precizam ca in aprobarea respectiva trebuie sa fie mentionate ziua efectuarii vizitei de documentare si chiar ora de sosire la centrul de plasament!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS