Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Tilharii din livada, prinsi de politisti

Un barbat a fost arestat marti, iar alte opt persoane sint cercetate in stare de libertate pentru ca l-au tilharit pe paznicul unei livezi. Doru Bojan, paznicul unei plantatii de pomi fructiferi din comuna doljeana Sopot, a surprins in livada, pe 8 noiembrie, un grup de opt – noua persoane care voiau sa plece cu doua carute incarcate cu mere. Paznicul i-a somat sa opreasca, dar hotii au tabarit asupra lui. Politistii au reusit in citeva zile sa-i identifice pe hotii de mere. Este vorba despre Eugen Izmana, de 33 de ani, Daniela Izmana, de 27 de ani, Costinel Pirvu, de 22 de ani, Claudiu Pirvu, de 16 ani, Eugen Lazar, de 30 de ani, Nela Lazar, de 19 ani, Maria Lazar, de 46 de ani, Viorel Radoi, de 30 de ani, si Mariana Ciuciulete, de 32 de ani, toti din localitatea doljeana Terpezita.

Tribunalul Dolj a dispus marti arestarea preventiva a lui Eugen Izmana pentru savirsirea infractiunii de tilharie, celelalte opt persoane fiind cercetate in stare de libertate pentru complicitate la infractiune.

Doua cadavre pe malul Oltului

Cadavrele a doi dintre cei trei tineri disparuti in apele Oltului la sfirsitul lunii trecute pe raza comunei Rusanesti-Olt au fost gasite zilele trecute la circa 150 de metri de mal. Ovidiu Rebica, de 14 ani, Mihai Costea, de 24 de ani, si Catalin Ciucu, de 22 de ani, au plecat pe 29 octombrie sa pescuiasca in riul Olt si nu s-au mai intors. Politistii au fost gasit cadavrele lui Mihai Costea si Catalin Ciucu. Cercetarile continua pina la gasirea celui de-al treilea cadavru.

Spargator din Calarasi trimis dupa gratii

Autorul mai multor spargeri din localitatile doljene Dabuleni, Bechet si Calarasi a fost arestat.

Gigi Ardeleanu, patronul unei firme din comuna Calarasi- Dolj, a sesizat politia din localitate ca a fost pradat. Pe 8 noiembrie, o persoana necunoscuta a patruns in magazinul acestuia intr-un mod mai putin obisnuit: spargind plafonul – si a sustras tigari, bauturi alcoolice si citeva milioane de lei, suma reprezentind vinzarile din ziua anterioara. Politistii au stabilit ca autorul spargerii este Ion Florin Toader, de 19 ani, din localitate, cercetat pentru mai multe astfel de furturi savirsite in cursul acestui an pe raza localitatilor Dabuleni, Bechet si Calarasi. Prejudiciul total al spargerilor date de Toader depaseste suma de 50 de milioane de lei, fiind recuperat pina in prezent in proportie de 50%. Judecatoria Craiova a emis marti, pe numele hotului, un mandat de arestare preventiva pe 30 de zile, pentru acuzatia de furt calificat, autorul riscind o pedeapsa cu inchisoarea de pina la 15 ani.

Un craiovean a sarit in fata masinii

Un barbat a fost grav ranit intr-un accident rutier petrecut luni seara pe bulevardul Dacia din Craiova.

Liviu Ciurea, de 23 de ani, din localitate, a fost acrosat in timp ce trecea strada in fuga, de catre un autoturism Tico, condus regulamentar de Ninel Tudor. In urma accidentului, Ciurea a suferit leziuni grave, care au necesitat transportarea lui la Spitalul de Urgenta din Craiova, fiind internat cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral, comotie cerebrala si fractura gamba dreapta. Politia continua cercetarile in vederea stabilirii imprejurarilor in care s-a produs accidentul si luarii masurilor corespunzatoare.

Sef de formatie prins cu metanolu’ in traista

Gardienii publici craioveni au prins un sef de echipa de la DOLJCHIM Craiova furind aproape 30 de litri de metanol. Comandantii de grupa ai Corpului Gardienilor Publici Dolj au organizat marti dupa-amiaza un filtru la punctul de control al DOLJCHIM, unde au oprit mai multe masini. In autoturismul Dacia cu numarul de inmatriculare DJ 99 MPN, apartinind lui Victor Sadoveanu, sef de formatie la Instalatia Metanol, au fost gasite 13 sticle de plastic de doi sau de 2,5 litri continind „un lichid incolor cu miros specific de metanol“. Gardienii l-au predat pe seful de echipa politistilor, pentru continuarea cercetarilor.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version