13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt scoli reabilitate din Mehedinti vor fi date in folosinta

Opt scoli reabilitate din Mehedinti vor fi date in folosinta

Opt scoli din judetul Mehedinti, reabilitate prin programul de finantare comun al Bancii Mondiale si al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, vor fi date in folosinta la sfirsitul acestei luni. Termenul final de executie a lucrarilor la cele 16 unitati scolare din judet este 30 decembrie, dar in cazul a jumatate dintre acestea, programul ar putea fi devansat. Desi la inceput ritmul lucrarilor a fost redus, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti (ISJ) spun ca jumatate din scolile cuprinse in programul de reabilitare vor fi date in folosinta cu o luna mai devreme, pe 30 noiembrie.

„Este vorba de Scolile din Ohaba, Bala, Dilma, Iupca, Godeanu, Bilvanesti, Ciochiuta si Isverna. Primarii au promis ca vor incerca sa achizitioneze centrale termice pentru cele opt unitati scolare a caror reabilitare este intr-un stadiu avansat. De asemenea, speram ca vor fi cumparate centrale si pentru scolile care vor fi date in folosinta o data cu incheierea contractului de reabilitare, pe 30 decembrie“, a spus Lucian Capitanescu, inspectorul general al ISJ Mehedinti.

Cele mai mari intirzieri se inregistreaza la lucrarile efectuate la scolile din nordul judetului, respectiv la Marasesti, Negoiesti si Husnicioara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS