11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDesi jura ca n-a vorbit, trebuie sa plateasca

Desi jura ca n-a vorbit, trebuie sa plateasca

Daca aveti suspiciuni cu privire la valoarea facturii telefonice, puteti sa solicitati companiei private ROMTELECOM lista cu numerele care au fost apelate de la postul dumneavoastra telefonic. Dupa ce veti intra in posesia ei, puteti constata ca ROMTELECOM stie sigur ca ati sunat la numere de telefon care nu stiti cui apartin. Revoltat, faceti o reclamatie la companie si asteptati raspunsul. Singurul argument al dumneavoastra in fata facturii emise de calculatorul care nu greseste niciodata este cuvintul de onoare, care in acest caz nu prea are decit valoare morala. Dupa revolta dumneavoastra, compania face verificarile tehnice adecvate si constata ca sinteti bun de plata.

Asa a patit si Ene Giurea, din Craiova, cind a primit factura telefonica pe luna august. A constatat cu uimire ca de la postul sau telefonic se efectuasera convorbiri pe internet in decursul a patru zile, la diferite ore din zi si din noapte. La cei 70 de ani ai sai, nu apucase sa-si achizitioneze un calculator pentru a intra pe internet, dar a crezut ca sotia, de aceeasi virsta cu Domnia sa, si-o fi descoperit o noua pasiune, acum, la batrinete. Intr-un fel s-a bucurat, dar n-a durat mult pentru ca doamna Giurea, intrebata fiind de noua pasiune, a crezut ca e luata in batjocura. Ene Giurea s-a consolat cu gindul ca e o greseala si a adus-o la cunostinta Directiei de Telecomunicatii Dolj. Dupa verificarile de rigoare, directia i-a comunicat ca e bun de plata deoarece, din punct de vedere tehnic, circuitele telefonice sint in stare buna, cutia terminala de la bloc este intacta si bine inchisa cu yala. Singura varianta plauzibila ar fi ca a fost accesat internetul de la postul telefonic in lipsa proprietarilor. Degeaba s-a jurat reclamantul ca n-a avut, nu are si nici nu va avea vreodata calculator pe care sa-l conecteze la internet, pentru ca factura trebuia platita.

„Din senin nu pot aparea convorbiri pe internet“

Oana Varzaru, seful Serviciului „Clienti“ din cadrul Directiei de Telecomunicatii Dolj, spune: „Am verificat toate locurile de unde s-ar fi putut face conectari ilegale si nu am gasit nimic suspect. Domnul Giurea nu are postul telefonic cuplat, cutia terminala era intacta, asa ca, din punct de vedere tehnic, convorbirile au fost efectuate de la telefonul respectiv. Din senin nu pot aparea convorbiri pe internet. Si inainte, si dupa terminarea convorbirilor pe care spune ca nu le-a efectuat, apar numerele de telefon ale fiului si ale nurorii Domniei sale. Dincolo de usa casei clientilor nostri, noi nu stim ce se intimpla. Am verificat convorbirile pina pe 6 noiembrie si nu a mai aparut niciodata ca ar fi fost o conectare la internet. Deci titularul postului trebuie sa plateasca factura“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS