12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacala e din Seaca de Padure!

Pacala e din Seaca de Padure!

Cine nu-l stie pe Pacala?! Pina si tincii care de-abia au plecat pe picioare au auzit macar despre o patanie a eroului de poveste, unul dintre cei mai indragiti de cei mici si de cei mari deopotriva. De altfel, putini sint cei care nu l-au intilnit pe Pacala in viata de zi cu zi: la coada la magazin, in autobuz, la serviciu… Sau poate ca iti este chiar var primar! Nu conteaza ca il cheama Ion, Gheorghe sau Vasilica. Pacala tot Pacala ramine!

Un „exemplar“ demn de atentie traieste si in comuna doljeana Seaca de Padure. Nu numai ca este Pacala pina in maduva oaselor, dar il mai si cheama la fel ca pe eroul national. Este doar o porecla, este adevarat, dar, pentru ca i se spune asa cam de cind a facut ochi, aproape ca nu se mai stie care este numele lui adevarat. Odraslele ce-i mai salveaza numele, cind sint strigate la scoala, dupa catalog! Dar si ele, cind ies pe usa clasei, devin „ai lu’ Pacala“.

„Fetelor li se mai spune <<ale lu’ Marcela>>, ca seamana cu nevasta-mea. Dar baiatul e leit cu mine. Da’ nu ma supar ca ma striga lumea asa. De ce sa ma supar? Ca doar nu lumea e de vina. Cind eram mic faceam numai de-ale nefacute: nazbitii, umblam descult pe ulita, fie iarna, fie vara. Mi-au zis Pacala. Mai intii mama si tata, apoi tot satul. Si-asa mi-a ramas numele“, povesteste Pacala de la Seaca, straduindu-se sa-si ia o mina serioasa, fara prea mare succes insa.

Si nu putea nimeri mai bine Pacala al nostru, decit ca…functionar in primarie! Om bun la toate, nu in functie de conducere, dar indispensabil prin toate serviciile pe care le face pentru institutie si angajatii ei. Nici nu i-ar fi stat bine in fruntea primarie, „tapan“ si mereu serios, intunecat de toate problemele atasate functiei. Pentru ca, si la virsta asta, nea Serbanoiu tot Pacala a ramas!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS