5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetre Roman le-a vorbit oltenilor despre spaga

Petre Roman le-a vorbit oltenilor despre spaga

Fostul premier al Romaniei de dupa 1989, Petre Roman, in prezent senator, a fost ieri la Slatina, unde a prezidat lucrarile unei dezbateri pe tema dezvoltarii socio-economice a orasului. Primarul municipiului, Gheorghe Paunescu, i-a prezentat inaltului oaspete citeva din actiunile de dezvoltare a orasului.

Dupa ce a precizat ca participa la dezbateri mai ales in calitate de senator expert al Uniunii Europene pe probleme tehnice si ca raportor NATO, Petre Roman s-a lansat intr-o adevarata lectie de economie, psihologie manageriala, politica si agricultura, pe care a sustinut-o in fata unei asistente formate in special din reprezentante ale sexului frumos din administratia locala si judeteana. Desi au fost invitati, presedintele CJ Olt si prefectul judetului nu au luat parte la dezbateri.

„UE a pornit la drum cu dezvoltarea locala, iar in Romania se poate observa ca exista mari discrepante intre regiunile tarii. Unul din marile neajunsuri de la noi este ca nici dupa 14 ani in Romania nu exista o strategie de dezvoltare locala sau umana. Trebuie un inceput, iar acesta este reprezentat de vointa politica. Mentalitatea centralizata inca exista si este o piedica majora in calea dezvoltarii locale. Si, pina la urma, ce altceva inseamna dezvoltarea locala daca nu atragerea de investitii. Si aici nu ma refer la acele mici operatiuni efectuate de asa-zisii oameni de afaceri care vin la noi in tara, dau spaga si astfel cistiga mai mult decit trebuie!“, a spus Petre Roman sub privirile pline de admiratie ale asistentei feminine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS