12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrutarie germana, gindaci romanesti

Brutarie germana, gindaci romanesti

• Pentru ca vindea piine cu gindaci, o brutarie din Tirgu Jiu
a fost inchisa temporar de OJPC Gorj • Personalul nu avea carnete
de sanatate • SC REGAL SRL risca o amenda cuprinsa intre zece si 100 de milioane de lei

Magazinul unei brutarii apartinind SC REGAL SRL din Gorj, intitulat pompos „Brutarie germana“, comercializa piine cu gindaci. Un cetatean care a cumparat ieri o astfel de piine a mers la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC), unde a lasat produsul in care era un gindac.

Deplasindu-se la brutaria respectiva, o echipa OJPC a mai gasit si alti gindaci, atit pe linga sacii cu faina, cit si in piinea care fusese asezata in tavi si care urma sa fie introdusa in cuptor. Inca din magazinul de la intrare, pe pereti se puteau observa igrasia si picaturile de apa care cadeau pe cornurile expuse spre vinzare.

Gindacii se ascunsesera in magazie

In momentul in care au intrat in magazia unde se aflau depozitati sacii de faina, inspectorii OJPC au descoperit ca insectele isi facusera loc in spatele sacilor, sub niste cutii in care erau pungi cu cacao. Intrebate daca au carnete de sanatate, angajatele au ridicat din umeri.

„Oamenii maninca tot felul de timpenii. Cum este posibil ca piinea care este un produs de stricta necesitate sa fie tratata astfel? Noi am oprit temporar activitatea pina cind vor intra in legalitate. Amenda pe care ar putea-o primi brutaria este cuprinsa intre zece si 100 de milioane de lei. In plus, am cintarit trei piini, care au fost scoase din cuptor, si am descoperit ca erau cu 60 de grame mai usoare. Pretul unei piini este de 6.000 de lei“, a declarat Ion Tudor, seful OJPC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS